SPECIAL: ‘Big spender’ KRC Genk op titelkoers?

09-11 14:11

SPECIAL: ‘Big spender’ KRC Genk op titelkoers?

Club Brugge speelt kampioen, hoe lang blijft Antwerp in de buurt opduiken? Zo klinkt het bij meerdere analisten. Ze voorspellen een terugval van Charleroi en Beerschot. Maar houdt men best rekening met KRC Genk?

Er werd in de zomermercato in nieuwe spelers geïnvesteerd: 4,5 miljoen euro voor Daniel Munoz, 4 miljoen voor Cyriel Dessers. Bastien Toma werd een Genkie voor 3,7 miljoen euro. Gerardo Arteaga kostte 3,5 miljoen euro.

Het bleef niet bij die 15,7 miljoen euro. Racing Genk lichtte de aankoopoptie van Eboue Kouassi, voor 1,5 miljoen euro. Samen goed voor 17,2 miljoen euro.

Er stroomde ruim 7 miljoen euro terug binnen, voor spelers die in de loop van het vorige seizoen aan een andere uitdaging begonnen. Denk maar aan Edon Zhegrova en Ianis Hagi.

Ze investeerden circa 10 miljoen euro op de transfermarkt en lieten Joakim Maehle niet naar Olympique Marseille vertrekken. Met één doel: terug meedraaien in de top drie.

Het begon goed, met een 1-2 zege bij Zulte Waregem. Na een gelijkspel tegen OHL en Standard plus een thuisnederlaag tegen Club Brugge kwam de trainer Hannes Wolf onder vuur te liggen. De resultaten en het voetbal vielen tegen. De Duitse coach mocht opkrassen na een 5-2 uitschuiver bij Beerschot.

De 5 op 15 deed pijn aan de ogen. Interim-coach Domenico Olivieiri leidde Genk naar een 3-1 zege tegen KV Mechelen. Jess Thorup wandelde de Luminus Arena binnen. Een samenwerking op lange termijn. Na puntendelingen tegen KV Oostende en Waasland-Beveren volgde een 12 op 12 tegen Charleroi, AA Gent en Eupen.

Thorup liet daarna een bom ontploffen en tekende een contract bij het Deense FC Kopenhagen. Ondanks al die turbulentie rukken de Genkies verder op. Met een 1-2 zege bij STVV, onder de leiding van Olivieiri, staat de viervoudige kampioen op één punt van de leidersplaats.

Terug met vier?

Sinds het ontslag van Hannes Wolf boekten ze een fraaie 17 op 21. Volgens Domenico Olivieiri zit er nog meer in. Woorden die ze in de bestuurskamer graag horen. Goede resultaten en voetbal leiden tot Europees voetbal, met bijhorende bonussen plus een stijging van de marktwaarde van de spelers.

“Racing Genk kan nog beter”, met die woorden komt er meteen druk op de schouders van de nieuwbakken coach John van den Brom te liggen. De voormalige trainer van Anderlecht, AZ en FC Utrecht zag zijn nieuwe spelers aan het werk op Stayen en krijgt in de interlandbreak wat tijd om zich in te werken. Al zal dat zonder meerdere internationals moeten gebeuren.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

De kalender zit ook mee. Op 22 november zakt rode lantaarn Moeskroen – dat al weken niet actie kwam en wedstrijdritme mist – naar de Luminus Arena af. Daarna volgt een trip naar Cercle Brugge. Twee matchen die een zes op zes kunnen opleveren.

Het wordt uitkijken naar het spelsysteem waar John van den Brom voor zal kiezen. Racing Genk lijkt wel te varen met een 3-4-3, waar Van den Brom bij zijn vorige clubs met vier achteraan verkoos te spelen.

Na Moeskroen en Cercle volgen duels tegen Antwerp en Anderlecht. Gaan ze op het elan van de huidige 17 op 21 verder, dan houdt Club Brugge best veel rekening met Racing Genk in de strijd voor de landstitel.

LEES OOK: Stijn Stijnen juicht keuze van KRC Genk toe

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...