Club Brugge davert richting groepsfase

31-08-2023 22:35

Club Brugge davert richting groepsfase

Na een 1-2 overwinning leek Club Brugge een grote stap dichter bij de groepsfase in de Conference League. Als je de kansen niet benut, wordt het gevaarlijk. Johan Mojica mikte in de 28ste minuut de 0-1 binnen. Ante Budimir kopte in de 54ste minuut de 0-2 binnen. Tussendoor werd de 1-1 van Dedryck Boyata afgekeurd vanwege buitenspel.

Zo leek Osasuna op weg naar de volgende ronde. Voor Club Brugge was het Europese avontuur dan al afgelopen voor de groepsfase, wat zes jaar geleden was. Toen zag Ivan Leko Club sneuvelen tegen Basaksehir in de voorronde van de Champions League en liep het daarna mis tegen AEK Athene. Blauw-zwart speelde dat seizoen wel kampioen.

Het tijdwinnen van de Spanjaarden viel niet in de smaak bij de fans van Club Brugge. In het slotkwartier plus de elf minuten extra tijd kon Club dat spelletje ook hanteren.

Igor Thiago lukte in de 74ste minuut immers de 1-2, na een hoekschop van Maxim De Cuyper. Zo stonden de bordjes terug in evenwicht. Drie minuten later liet Andreas Skov Olsen het aftandse Jan Breydelstadion ontploffen. In de 85ste minuut strandde een harde knal van Thiago op de paal. Antonio Nusa trapte na een geweldige ren onbesuisd over. In de slotseconden was Oroz dichtbij de 2-3.

“Club Brugge naar de volgende ronde, dat is verdiend”, stelde Peter Vandenbempt bij Radio 1. “Twee pogingen op de paal, nog wat kansen. Toch was het harken voor Club. Wat een dolle avond in het Jan Breydelstadion. Door alle emoties heen geslingerd. Eind goed al goed.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...