Zorgen nemen toe voor Club Brugge: Yaremchuk, Sowah én Thiago

27-11-2023 20:26

Zorgen nemen toe voor Club Brugge: Yaremchuk, Sowah én Thiago

Roman Yaremchuk kostte 17 miljoen euro. De duurste nieuwkomer ooit bij Club Brugge heeft nu een marktwaarde van 4 miljoen euro achter zijn naam staan. Een speler waar ze niet snel verlost van zullen geraken. Een donkere bladzijde in de transfergeschiedenis. Met Igor Thiago lijken ze dezelfde weg op te gaan.

Club Brugge betaalde net geen 8 miljoen euro voor de Braziliaanse spits. In de ranglijst van duurste nieuwkomers staat hij op de vijfde plaats. Thiago kreeg veel speelkansen. Zijn prestaties zijn niet bepaald hoopgevend. Nota bene, met Kamal Sowah zitten ze nog met een dure aanvaller (9 miljoen euro) met negatief rendement opgescheept.

Kamal Sowah deed het goed bij OH Leuven en werd in de zomer van 2021 bij Leicester City weggehaald voor 9 miljoen euro. Sowah zit nu bij Standard, waar hij twee goals lukte in negen matchen. Bij AZ kwam hij niet tot scoren in negen duels. Zijn contract bij Club Brugge loopt op 30 juni 2025 af. Welke andere ploeg legt enkele miljoenen euro’s op tafel voor een aanvaller die weinig tot scoren komt? Niet bij Club, niet bij AZ en (voorlopig) niet bij Standard.

Bij FC Valencia zijn ze Roman Yaremchuk al liever kwijt dan rijk. In acht competitiematchen lukte de Oekraïner geen doelpunt. Er klinkt steeds meer kritiek op zijn werkethiek. Bij Club Brugge vielen vorig seizoen gelijkaardige geluiden te horen. Blauw-Zwart dreigt Yaremchuk in januari terug te krijgen. De 28-jarige spits ligt nog tot midden 2026 onder contract en behoort tot de best betaalde spelers.

Sowah en Yaremchuk dreigen een dure grap te worden. Bij Club Brugge hopen ze dat Igor Thiago niet in die categorie zal belanden. De 22-jarige aanvaller kan iets betere cijfers voor de dag leggen: 8 goals in 26 matchen. Thiago krijgt echter al wekenlang fluitconcerten van de eigen fans te horen.

Club Brugge kijkt (opnieuw) uit naar een nieuwe spits. Ze betaalden afgelopen zomer echter zo’n 8 miljoen euro voor Igor Thiago. Hij ligt tot midden 2027 onder contract.

LEES OOK: Jorne Spileers reageert op het veld

LEES MEER OVER:

Club Brugge

Pro League

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...