Club Brugge zoekt verder naar type Wesley

06-07 11:21

Club Brugge zoekt verder naar type Wesley

Wesley Moraes bracht 25 miljoen euro. Een bedrag dat Club Brugge niet links kon laten liggen. Met dat geld konden ze op andere vlakken weer een stap vooruit zetten. Sindsdien zit blauw-zwart wel met een spitsenprobleem opgezadeld.

Philippe Clement laat graag jonge gasten opdraven, denk maar aan Charles De Ketelaere, Maxim De Cuyper en Ignace Van der Brempt. Loïs Openda is nog maar 20 jaar, de snelle spits is echter een heel ander type dan Wesley Moraes. In vijftien competitiematchen – meestal als invaller – kwam hij ook niet tot scoren. De Luikenaar mag weg bij een goed bod.

Mbaye Diagne bleek een foute zet. Een ‘enfant terrible’ op en naast het veld. Een foute transfer van 3,5 miljoen euro. Michael Krmencik kostte 6 miljoen euro en nam geen al te beste start bij de Bruggelingen. Kan de 27-jarige Tsjech wel een rol van betekenis spelen in de aanval bij Club Brugge?

Club Brugge heeft nog Kaveh Rezaei. De Iranese spits toonde in het shirt van Sporting Charleroi dat hij de goal weet staan. De Zebra’s speculeren echter op de tegenaanval, waar Club het initiatief neemt. Rezaei past niet in het concept van de trainer en mag weg. Club Brugge betaalde 5 miljoen euro voor Rezaei.

Tel daar nog 4 miljoen euro voor David Okereke bij en je zit bijna aan de 25 miljoen euro die Club Brugge van Aston Villa kreeg voor Wesley Moraes!

Kadiri de oplossing?

Adolfo Gaich was in de wintermercato niet haalbaar. Dat Philippe Clement aan de 37-jkarige Igor De Camargo dacht, geeft aan dat hij hamert op de komst van een type Wesley Moraes. Een stevig uit de kluiten gewassen targetspits. Iemand die oorlog kan voeren in de aanval, kopbalsterk is, en met de regelmaat van de klok een doelpunt lukt.

Dat soort spitsen is echter dunbezaaid. Club Brugge verkiest bovendien een jonge spits, die op termijn mooi geld kan opleveren. Kwaliteit, betaalbaar en niet op leeftijd, dat alles maakt de zoektocht nog zoveel moeilijker.

Zweedse media melden dat Club rond is met Östersunds FK over een transfer van Jordan Attah Kadiri. De 20-jarige Nigeriaanse spits (1m82) kwam er zeven keer aan scoren toe in vijftien wedstrijden. Daar hoort nog een assist bij. De rechtsvoetige Kadiri kwam in de zomer van 2019 van Nasarawa United over.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...