Corona in Engeland: problemen bij Aston Villa en Derby County

07-01 21:56

Corona in Engeland: problemen bij Aston Villa en Derby County

Hoe lang kan er nog gevoetbald worden in Engeland? Na onder meer Manchester City delen ook Aston Villa en Derby County in de klappen.

Aston Villa laat weten dat een groot aantal spelers en leden van de technische staf positief zijn getest op het coronavirus. De werkgever van Bjorn Engels, Marvelous Nakamba en Wesley Moraes heeft besloten om het trainingscomplex Bodymoor Heath per direct te sluiten.

Het aantal positieve testen is niet bekendgemaakt. Aston Villa zou vrijdagavond tegen Liverpool aantreden in de FA Cup. Kan die wedstrijd plaatsvinden?

Wayne Rooney moet Derby County klaarstomen voor een bekermatch tegen Chorley FC. Vanop afstand want de voormalige Engelse international zit ook in quarantaine. Meerdere stafleden en spelers leverden eveneens een positieve test af.

Het trainingscomplex s al een tijd afgesloten. Derby County dreigt met de B-ploeg aan te moeten treden. Er lopen gesprekken met de Engelse voetbalbond om de bekermatch uit te stellen.

“Wie positief testte en zij die in nauw contact zijn geweest met de besmette spelers, moeten in quarantaine”, gaf Derby County eerder deze week aan.

14 spelers zonder corona = spelen

De clubs zijn verplicht om hun wedstrijden af te werken als ze veertien spelers kunnen inzetten. Daar worden de spelers van de U23 en U18 bijgerekend.

Eerder werd al bekend dat het bekerduel tussen Southampton en Shrewsbury Town geen doorgang kon vinden omdat de bezoekers niet over het vereiste aantal spelers beschikken.

Begin deze week meldde de Premier League een recordaantal nieuwe besmettingen. Veertig werknemers in de hoogste Engelse voetbalcompetitie werden positief getest, een ruime verdubbeling ten opzichte van een week eerder.

In België mag een ploeg uitstel aanvragen als minstens zeven spelers van de A-kern in quarantaine zijn gesteld na een positieve test op Covid-19.

LEES OOK:Coronavirus teistert Manchester City: 3 nieuwe positieve testen

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

Een nieuwe naam in de Jupiler Pro League: Christian Lattanzio. De 52-jarige Italiaan volgt Thorsten...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...