Courtois al tien jaar op zijn tenen getrapt?

13-10-2023 09:06

Courtois al tien jaar op zijn tenen getrapt?

Thibaut Courtois stapte in juni bij de Rode Duivels op. Uit onvrede over de toewijzing van de aanvoerdersband besloot hij niet mee naar Estland te reizen. Bondscoach Domenico Tedesco gaf aan dergelijk gedrag niet te dulden, waarna Courtois nog wat olie op het vuur gooide. Technisch directeur Frank Vercauteren tracht de brokken te lijmen. Peter Vandenbempt koestert niet te veel hoop.

Courtois behoort tot de beste keepers. Zo’n pion kan je goed gebruiken. In juni gaat de bal aan het rollen op het EK 2024 in Duitsland. Voetbal is echter ook een ploegsport. Thibaut Courtois behoort niet tot de populairste spelers in de kleedkamer.

Timothy Castagne wees er nogmaals op dat het team voor moet gaan op het individu. “Willen we deze groep opofferen voor één speler?”, klonk het in een interview met Le Soir. Romelu Lukaku trachtte die brand te blussen met wat zalvende woorden. Lukaku loofde de kwaliteiten van Courtois en gaf aan graag verder te willen samenwerken. De kapitein deelde wel mee dat Courtois misschien wat verontschuldigingen moest uitspreken. Is hij daartoe bereid?

Technisch directeur Frank Vercauteren slaagde er nog niet in Thibaut Courtois aan te zetten tot het aanbieden van excuses. Vercauteren heeft een goede band met Courtois. Hij was trainer bij KRC Genk toen Courtois er doorbrak.

Volgens Peter Vandenbempt heeft Vercauteren nog veel werk. De spanningen tussen Thibaut Courtois en andere spelers zou al tien jaar sluimeren.

Alles begon naar verluidt met een incident in 2014, toen Courtois hoorde dat bondscoach Wilmots en een aantal Duivels iets té enthousiast reageerden toen de doelman in de slotfase van de Champions League-finale met Atletico Madrid tegen Real Madrid een late gelijkmaker slikte. Het slechte gevoel dat Courtois sindsdien al meezeult, werd de voorbije maanden alleen maar erger.

LEES OOK: Analist ziet te weinig echte toppers bij de Rode Duivels

LEES MEER OVER:

Rode Duivels

Thibaut Courtois

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...