Coutinho: “Er gaan leugens rond”

29-12-2022 19:54

Coutinho: “Er gaan leugens rond”

Gekocht, maar ongewenst. Philippe Coutinho is weer terug bij af na zijn transfer van FC Barcelona naar Aston Villa. De Braziliaan die Barça een miljoenenverlies opleverde komt niet in de plannen van manager Unai Emery voor.

De cijfers voor Barcelona waren erg pijnlijk: in 2018 gekocht voor 135 miljoen euro en vier jaar later verkocht voor twintig miljoen. Voor Aston Villa was het niet meer dan logisch dat Coutinho voor een prikkie werd opgehaald na een sterke eerste seizoenshelft. De club huurde hem in januari van dit jaar en nam hem in mei definitief over vanuit Catalonië.

Toen was Steven Gerrard nog de manager van Aston Villa, inmiddels heeft hij plaatsgemaakt voor Emery. De Spanjaard heeft sinds november zijn selectie kunnen bekijken en is volgens Mundo Deportivo tot de conclusie gekomen dat er geen plek is voor Coutinho. Een deal met weinig transferwaarde lijkt het vervolg te zijn.

Het zou een tweede financiële klap betekenen voor Barça, dat immers een flink doorverkooppercentage bedong in de deal met Aston Villa. Volgens Spaanse media gaat het om vijftig procent van de winst die Aston Villa pakt bij de verkoop van Coutinho. Als de Braziliaan voor een bedrag van onder de twintig miljoen verkocht wordt, stroomt er geen geld naar Camp Nou.

Reactie Coutinho
In een bericht op Instagram laat Coutinho weten in ieder geval zelf niet te willen vertrekken. ‘In de afgelopen dagen heb ik veel nieuws gezien waarin mijn naam wordt genoemd. Er gaan leugens rond en ik wil duidelijkheid verschaffen. NOOIT, op geen enkel moment, is er een gesprek geweest waarin ik heb gevraagd de club te verlaten, want ik ben hier gelukkig en mijn gezin ook’, schrijft hij. ‘Ik ben erop gefocust om iedere dag het maximale te geven, een hoog niveau te halen en de club en mijn ploeggenoten te helpen bij het behalen van onze doelstellingen.’ Coutinho schrijft niets over het bericht dat de club hem zou willen verkopen.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...