Crisis bij Franse nationale ploeg

14-06 09:50

Crisis bij Franse nationale ploeg

Bij Frankrijk waren er ook een aantal spelers die weinig goesting hadden in die campagne in de Nations League. Een 2 op 12 behalen en uitgeschakeld zijn voor de Final Four, daar hield niemand rekening mee. Het is toch van dat! Crisis bij de Franse Haantjes.

In het vierde duel kwam Kroatië met 0-1 winnen in Parijs. “Na deze rampzalig campagne moeten Les Bleus bij de start van het nieuwe seizoen proberen zich te handhaven in Nations League A”, schrijft RMC Sport. “Voor een publiek dat snel opwarmde, leken de spelers van Didier Deschamps traag en ideeënloos.”

“Het is iets om je zorgen over te maken vijf maanden voor het WK. De vakantie geeft iedereen wat ruimte om op adem te komen, in de hoop dat bij het begin van het seizoen er weer spelers zijn die gaan dartelen.”

Frankrijk maakte er volgens L’Équipe een potje van. “De ideeënloze Blues hebben hun laatste grote samenzijn gemist voor het WK in Qatar. Wat gebeurt er als je de beste spelers uit de Ligue 1, La Liga en de Bundesliga combineert? Weinig.” L’Équipe wijst daarmee naar de aanvalslijn Kylian Mbappé, Karim Benzema en Christopher Nkunku.

“De balans van deze marathon van duels in juni is nogal mager. Vooral omdat Les Bleus snel het vertrouwen moeten herleiden voordat aan de oevers van de Perzische Golf de strijd om de wereldtitel start, met Australië als eerste tegenstander”, merkt Le Monde op.

“Frankrijk speelde in een tempo van een wandelaar met steentjes in de schoenen”, stelt La Parisien. “Les Bleus lieten zich van hun slechtste kant zien met een lusteloze eerste helft. Het was een helse pot die op deze maandagavond vlak voor de zomer en de aangekondigde hittegolf de terrassen de voorkeur deed geven boven de interland. Het weer wordt warmer, maar het Franse team niet.”

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

Paul Onuachu scoorde blindelings en kreeg de Gouden Schoen toegestopt. Daar hoorden dromen over de...

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Zeven matchen zonder zege. Club Brugge wist wel te winnen bij degradatiekandidaat Zulte Waregem. Met...