Crisis bij Franse nationale ploeg

14-06 09:50

Crisis bij Franse nationale ploeg

Bij Frankrijk waren er ook een aantal spelers die weinig goesting hadden in die campagne in de Nations League. Een 2 op 12 behalen en uitgeschakeld zijn voor de Final Four, daar hield niemand rekening mee. Het is toch van dat! Crisis bij de Franse Haantjes.

In het vierde duel kwam Kroatië met 0-1 winnen in Parijs. “Na deze rampzalig campagne moeten Les Bleus bij de start van het nieuwe seizoen proberen zich te handhaven in Nations League A”, schrijft RMC Sport. “Voor een publiek dat snel opwarmde, leken de spelers van Didier Deschamps traag en ideeënloos.”

“Het is iets om je zorgen over te maken vijf maanden voor het WK. De vakantie geeft iedereen wat ruimte om op adem te komen, in de hoop dat bij het begin van het seizoen er weer spelers zijn die gaan dartelen.”

Frankrijk maakte er volgens L’Équipe een potje van. “De ideeënloze Blues hebben hun laatste grote samenzijn gemist voor het WK in Qatar. Wat gebeurt er als je de beste spelers uit de Ligue 1, La Liga en de Bundesliga combineert? Weinig.” L’Équipe wijst daarmee naar de aanvalslijn Kylian Mbappé, Karim Benzema en Christopher Nkunku.

“De balans van deze marathon van duels in juni is nogal mager. Vooral omdat Les Bleus snel het vertrouwen moeten herleiden voordat aan de oevers van de Perzische Golf de strijd om de wereldtitel start, met Australië als eerste tegenstander”, merkt Le Monde op.

“Frankrijk speelde in een tempo van een wandelaar met steentjes in de schoenen”, stelt La Parisien. “Les Bleus lieten zich van hun slechtste kant zien met een lusteloze eerste helft. Het was een helse pot die op deze maandagavond vlak voor de zomer en de aangekondigde hittegolf de terrassen de voorkeur deed geven boven de interland. Het weer wordt warmer, maar het Franse team niet.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...