Dan toch faillissement voor KV Oostende?

15-05-2024 13:26

Dan toch faillissement voor KV Oostende?

KV Oostende leek met Apex Capital Global een nieuwe eigenaar gevonden te hebben. Een overname was een must om de licentie te behalen. Maar de overname gaat niet door. Het faillissement komt dichter en dichter.

Werner Van Oosterwyck, de tijdelijke bewindvoerder, geeft via de officiële kanalen van de club meer uitleg over de situatie. Vrijdag is D-day, dan moet KVO voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) verschijnen om zijn licentiedossier voor te leggen.

“De issues die zich vorige week nog stelden, zijn helaas niet opgelost en onder andere hierdoor is de potentiële overnemer Apex afgehaakt. Zonder overname is er geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tenzij er zich de komende 24 uur nog een mirakeloplossing aanbiedt”, aldus tijdelijke bewindvoerder Werner Van Oosterwyck tegenover het officiële clubkanaal.

Als die mirakeloplossing er niet komt, lijkt een faillissement onafwendbaar. “Het doet me pijn om te zeggen maar ja. Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. Met deze schuldenberg kan een faillissement dan niet worden afgewend. Ik ben trouwens wettelijk verplicht in mijn functie als tijdelijk bewindvoerder om dan het faillissement aan te vragen. Dat betekent helaas ook dat een 30-tal werknemers hun job verliezen en dat alle spelers vrij zijn. Ik hoopte uit de grond van mijn hart om deze opdracht tot een goed einde te brengen. We hebben ook effectief moeilijke issues geklaard, denk maar aan het belastings- en tribunedossier. Het sportieve behoud leek ook een boost te geven maar het wordt moeilijk om nu nog de spreekwoordelijke winning goal te maken, om het in voetbaljargon te zeggen. Het heeft geen zin om dat te verdoezelen. Zolang er een sprankeltje hoop is, moeten we blijven geloven maar het zou een mirakel zijn.”

Wat brengt de toekomst voor KVO? “Er kan dan worden bekeken om een doorstart te nemen op lager niveau. Er zijn in het verleden nog profclubs die vanonder weer naar boven zijn geklommen. Die juridische opties moeten dan worden bekeken. Alleen al voor de jeugdwerking in Oostende moet er een oplossing komen. De hele community rond KVO mag niet verloren gaan. Op vier maanden tijd voelde ik me hier volledig thuis en ik vind het verschrikkelijk om iedereen te moeten ontgoochelen. Dit is een mokerslag voor ons allen. Hoe dan ook wil ik besluiten met iedereen te bedanken voor de steun in de voorbije maanden: fans, sponsors, onze hoofdsponsor Bwin Casino Oostende, het stadsbestuur, de burgemeester, de medewerkers, de spelers, de technische staf, de advocaten, de vrijwilligers, … We hebben er allen samen alles aan gedaan om deze club te redden. Laat ons hopen dat er de komende één á twee dagen toch nog een oplossing uit de bus valt.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...