De Bruyne legt tactisch plan Guardiola uit

27-04-2023 14:56

De Bruyne legt tactisch plan Guardiola uit

Manchester City mag terug voluit van een nieuwe landstitel dromen. Met een 4-1 zege tegen Arsenal krijgen ze hun lot terug in eigen handen. Als Man City de twee inhaalmatchen wint, tellen ze vier punten meer. Kevin De Bruyne was de Man van de Match tegen de Gunners. Daar hoort wat uitleg bij.

 

Guardiola zocht een manier om De Bruyne in de rug van Thomas Partey vrij te krijgen. Daarin slaagde de Spaanse manager. De routinier sloeg twee keer toe en legde tussendoor nog een vrije trap op het hoofd van John Stones, die Aaron Ramsdale passeerde met een kopbal in de verre hoek. ‘Het belangrijkste is dat we goed hebben gespeeld’, bleef De Bruyne in eerste instantie nederig voor de camera van Viaplay.

De Bruyne onderstreepte dat Guardiola aan zijn tactiek sleutelde voor het duel met Arsenal. De Belg dook vaker dan normaal op in de rug van Erling Haaland. ‘We weten dat Arsenal normaal man tegen man verdedigt. Dan is het niet makkelijk om van achteruit te spelen. Ze doen dat top, dat verdedigen als ploeg. We hebben sneller in de diepte gespeeld en in het begin een paar goed de ruimte gevonden aan beide kanten. We hadden nog meer kunnen scoren in de eerste helft.’

De ruimte benutten? Laat dat maar aan De Bruyne over. ‘Ik probeerde op de juiste momenten te lopen. Als Erling de bal goed bij zich kan houden, kan ik bijsluiten. Qua fysiek, kracht en snelheid denk ik dat ik met de meeste spelers kan meedoen. Dan gaat het erom om op de juiste momenten de diepte te zoeken.

De Bruyne wilde niet zeggen dat hij in de vorm van zijn leven verkeert. ‘Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen. Dat gaat met ups en downs. Als de statistieken komen, beginnen mensen meestal te praten. Ik denk dat het gewoon een goed seizoen is.’

LEES OOK: Nieuw record voor Erling Haaland

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...

Wat is er van Vadis Odjidja?

Wat is er van Vadis Odjidja?

“Aan alle mooie liedjes komt een einde”, pinkte Vadis Odjidja begin juni een traan weg....