De Bruyne legt tactisch plan Guardiola uit

27-04-2023 14:56

De Bruyne legt tactisch plan Guardiola uit

Manchester City mag terug voluit van een nieuwe landstitel dromen. Met een 4-1 zege tegen Arsenal krijgen ze hun lot terug in eigen handen. Als Man City de twee inhaalmatchen wint, tellen ze vier punten meer. Kevin De Bruyne was de Man van de Match tegen de Gunners. Daar hoort wat uitleg bij.

 

Guardiola zocht een manier om De Bruyne in de rug van Thomas Partey vrij te krijgen. Daarin slaagde de Spaanse manager. De routinier sloeg twee keer toe en legde tussendoor nog een vrije trap op het hoofd van John Stones, die Aaron Ramsdale passeerde met een kopbal in de verre hoek. ‘Het belangrijkste is dat we goed hebben gespeeld’, bleef De Bruyne in eerste instantie nederig voor de camera van Viaplay.

De Bruyne onderstreepte dat Guardiola aan zijn tactiek sleutelde voor het duel met Arsenal. De Belg dook vaker dan normaal op in de rug van Erling Haaland. ‘We weten dat Arsenal normaal man tegen man verdedigt. Dan is het niet makkelijk om van achteruit te spelen. Ze doen dat top, dat verdedigen als ploeg. We hebben sneller in de diepte gespeeld en in het begin een paar goed de ruimte gevonden aan beide kanten. We hadden nog meer kunnen scoren in de eerste helft.’

De ruimte benutten? Laat dat maar aan De Bruyne over. ‘Ik probeerde op de juiste momenten te lopen. Als Erling de bal goed bij zich kan houden, kan ik bijsluiten. Qua fysiek, kracht en snelheid denk ik dat ik met de meeste spelers kan meedoen. Dan gaat het erom om op de juiste momenten de diepte te zoeken.

De Bruyne wilde niet zeggen dat hij in de vorm van zijn leven verkeert. ‘Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen. Dat gaat met ups en downs. Als de statistieken komen, beginnen mensen meestal te praten. Ik denk dat het gewoon een goed seizoen is.’

LEES OOK: Nieuw record voor Erling Haaland

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...