De Ketelaere en Origi liggen onder vuur

09-11 12:34

De Ketelaere en Origi liggen onder vuur

AC Milan rolde de rode loper uit voor Divock Origi. Even later knalde er nog wat meer vuurwerk voor de komst van Charles De Ketelaere. De kritiek laait echter steeds hoger op.

De titelverdediger speelde gelijk bij Cremonese en ziet Napoli tot acht punten weglopen. La Gazzetta dello Sport wijst naar de nieuwkomers die te weinig brengen. Divock Origi kreeg een 5 op 10. Het laagste cijfer bij AC Milan. “Hij doet altijd zijn best, maar Origi miste de beste kans voor Milan en anticipeerde niet goed bij een volgende mogelijkheid”, luidt hun analyse.

De Ketelaere krijgt een 5,5. “De beoordeling voor De Ketelaere is niet zo laag omdat hij slechts twintig minuten speelde. maar hij creëerde helemaal niets en alles mislukte. Hij heeft nog altijd niet weten te schitteren. Origi en De Ketelaere waren de twee belangrijkste nieuwkomers bij AC Milan. Ze kampen met hetzelfde probleem: ze renderen niet. De mercato van AC Milan is deze keer nog altijd niet van de grond gekomen.”

Calciomercato trakteerde Charles De Ketelaere ook op een povere 5 op 10. “Hij leek verward in de paar minuten die hij kreeg.” Bij La Repubblica krijgen zowel Origi als De Ketelaere een 5 op 10. Goal Italia klinkt ook niet bijster positief over de prestatie van De Ketelaere. “Hij miste alle ballen die naar hem gespeeld werden, zelfs de ballen die hij zelf opeiste.”

Povere cijfers

Divock Origi zakte op transfervrije basis naar San Siro af. Charles De Ketelaere kost 32 tot 35 miljoen euro. Voor wat hoort wat. De voormalige aanvaller van Club Brugge zit in de Serie A aan 1 assist in 13 wedstrijden met 46% van de speelminuten. De Rode Duivel bracht ook te weinig bij in de Champions League. In 5 duels (41% speelminuten) hoort noch een doelpunt of assist.

De 27-jarige Origi wist wel een keer te scoren in de Serie A (32% speelminuten). Stefano Pioli deed in de Champions League nauwelijks beroep op zijn diensten (13% speelminuten).

Zowel voor Charles De Ketelaere als Divock Origi is er veel werk aan de winkel…

LEES OOK: Eden Hazard 72 vs. 72

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....