De Neerpede Boys: straf elftal voor Anderlecht

22-08 14:00

De Neerpede Boys: straf elftal voor Anderlecht

Anderlecht heeft in Europa een enorme reputatie inzake jeugdopleiding. De afgelopen jaren braken tal van spelers door die (deels) werden opgeleid in Neerpede door in topcompetities. RSCA zou met onderstaand elftal hoge ogen kunnen gooien in Europa. De onderstaande elf spelers leverden RSCA ruim 75 miljoen euro op. Goudmijn Neerpede.

Mile Svilar (Benfica)
De jonge doelman is nog altijd een talent, maar werd wellicht wel net iets te groot gemaakt. Bij Benfica komt hij niet aan de bak, maar hij heeft wel nog zeer veel talent. Hij had wellicht verder gestaan als hij in Brussel was gebleven.

Killian Sardella (Anderlecht)
Een onderschatte speler. Kregen bakken kritiek over zich heen, maar was na Nieuwjaar sterk. Kan rechts, centraal en in noodzaak zelfs links uit de voeten. Een Engels bod van 2,5 miljoen euro werd al afgewezen en is nog altijd maar 18 jaar

www.voetbalbelgie.be

Sebastiaan Bornauw (FC Köln)
Speelde van zeer jonge leeftijd voor RSCA en brak ook door in het eerste elftal. Maakte indruk en FC Köln haalde hem er al snel weg. In de Bundesliga kende hij een zeer straf jaar en klopt aan de deur van de Rode Duivels.

Leander Dendoncker (Wolverhampton)
Het grote bewijs dat niet elk talent het pure talent moet hebben van een Lukaku, Tielemans of Kompany. Een enorm loopvermogen, redelijke voeten, veel kracht en inzake mentaliteit een voorbeeld. Kan als verdediger en als verdedigende middenvelder uit de voeten. Lijkt stilaan klaar voor een stap hogerop richting Engelse top.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Jordan Lukaku (Lazio)
Een groot talent, maar heeft niet die mentaliteit van zijn broer. Toch zou hij in dit elftal staan vanwege zijn kwaliteiten. Bij Lazio geloven ze ook in hem, maar zijn blessures duwden hem wel wat achteruit.

Youri Tielemans (Leicester City)
Straffe jaren bij Anderlecht, dipje bij Monaco en nu weer goed bij Leicester City. Nog altijd maar 23 jaar, maar binnen een aantal jaren zal hij zonder tegenslag bij een topclub spelen. De toekomstige topspeler van de Rode Duivels.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Dennis Praet (Leicester City)
Jarenlang aanzien als het grootste talent, maar maakte dat maar deels waar. Doet het goed bij Leicester City nadat hij ook al goed was bij Sampdoria. Is meer een werkende speler geworden, met zeer goede voeten. Een zeer dankbare speler voor een coach.

Sambi Lokonga (Anderlecht)/Marouane Fellaini (Shandong Luneng)
Anderlecht heeft met Lokonga goud in handen. Zonder blessureleed speelde hij wellicht niet meer in Brussel. Een zeer sierlijke speler, die inzake efficiëntie nog wat stappen moet zetten. Een toekomstige Rode Duivel en iemand die Axel Witsel wel eens zou kunnen opvolgen.

Jérémy Doku (Anderlecht)
Amper 18 jaar en nu al de beste aanvallende speler van Anderlecht. Talent van het niveau Kompany, Lukaku, Tielemans. Als hij de voeten op de grond kan houden en op deze manier blijft verder evolueren, dan kan hij op een dag bij een Europese topclub spelen. Zou wel nog een seizoen of twee moeten rijpen bij Anderlecht.

Romelu Lukaku (Inter)
De beste Belgische spits ooit. Geen lust voor het oog, voor wie van technische spelers houdt, maar doet wat een spits moet doen: beslissend zijn en scoren. Scoort overal en is een Europese topper geworden. Zal op een dag terugkeren naar Anderlecht en de fans kijken daar nu al naar uit.

Dries Mertens (Napoli)
Een talent dat in een verkeerde periode bij RSCA zat, toen er nog niet echt werd omgekeken naar de jeugd. Bewees het grote ongelijk en werd een grote meneer in Nederland en Italië. Lijkt jammer genoeg niet meer terug te keren naar de Jupiler Pro League.

Trainer: Vincent Kompany
Van jeugdspeler naar sterspeler van Anderlecht. Maakte furore bij Anderlecht, keerde terug via de grote poort en stopte na één jaar. Werd onlangs trainer én aandeelhouder van de club. Een sprookje.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bank en buiten de kern:
Davy Roef (AA Gent), Marco Kana (Anderlecht), Orel Mangala (VfB Stuttgart), Dodi Lukebakio (Hertha BSC), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Alexis Saelemaekers (AC Milan), Marouane Fellaini (Shandong Luneng), Antoine Colassin (Anderlecht), Francesco Antonucci (Feyenoord, Volendam), Wout Faes (Stade Reims), Aaron Leya Iseka (Toulouse), Charly Musonda Junior (Chelsea)

Roef is een doelman die net tekort lijkt te komen voor een basisplaats bij een Belgische topclub. Wel een zeer degelijke doelman. Met Marco Kana en Antoine Colassin zijn twee talenten die momenteel kunnen bekoren. Kunnen op termijn toppers worden. Alexis Saelemaekers doet het voorlopig verrassend goed bij AC Milan.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Orel Mangala en Dodi Lukebakio kregen nooit echt hun kans – een blunder van de toenmalige trainers – en zij maken nu furore in Duitsland. Een kwestie van tijd vooraleer zij Rode Duivel zijn. Adnan Januzaj is een raadsel als speler. Enorm veel talent, maar die echte doorbraak laat op zich wachten. Moet bij de Rode Duivels opletten voor de doorbraak van Doku en andere talenten.

Marouane Fellaini speelde drie jaar voor de jeugd van RSCA, tot zijn tiende, maar werd vooral gevormd bij andere clubs. Hij speelt in China en zou het ideale breekijzer zijn in dit team of de basisplaats van Lokonga kunnen innemen.

Michy Batshuayi werd niet in dit elftal opgenomen, omdat hij amper één jaar bij de jeugd van RSCA speelde, Jason Denayer amper twee jaar.

De spelers die buiten de elf vielen, leverden Anderlecht ongeveer 20 miljoen euro op.

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...