De Norre is klaar voor STVV-OHL: “Blijft speciaal”

16-01 16:30

De Norre is klaar voor STVV-OHL: “Blijft speciaal”

OHL trekt zondagavond naar Sint-Truiden. Een speciale match voor Pierre-Yves Ngawa, Casper De Norre en Sascha Kotysch. Terug naar Stayen. De Norre debuteerde bij STVV in eerste klasse.

“Voetballen tegen Sint-Truiden zal altijd wel speciaal blijven voor mij”, stelt hij via het clubkanaal. “Die club heeft me de kans gegeven op het hoogste niveau.”

Bij de heenmatch in Den Dreef was De Norre bankzitter. De flankspeler stond toen conditioneel niet op punt. De voormalige Genkie vond ondertussen zijn draai in het elftal van Marc Brys. In de laatste vier wedstrijden nam hij drie assists voor zijn rekening. Evenveel als in zestig matchen in het shirt van STVV.

De Kanaries houden best rekening met Casper De Norre, die in januari zijn beste fysieke testen als profvoetballer afgelegd zou hebben.

“Maar het is nu ook niet zo dat ik die datum maanden geleden al heb aangekruist in mijn agenda. Sinds ik vertrok op Stayen veranderde er toch redelijk wat. Enkel met doelman Kenny Steppe en teammanager Peter Delorge onderhoud ik nog regelmatig contact. We zitten samen in een WhatsApp-groepje, waar er overigens zelden over voetbal wordt gepraat.”

Kunstgras

In OHL-STVV liepen de gemoederen hoog op. Na de match wou Thomas Henry Yuma Suzuki te lijf gaan. In die match belandde Frédéric Duplus op een brancard, na een contact met Chris Durkin, waar Marc Brys zich bijzonder boos over maakte.

“Ik herinner me dat Sint-Truiden zich erg fel toonde in de duels. Dat zal zondag niet anders zijn, nu Maes aan het roer staat”, blikt Casper De Norre vooruit. “Duckens Nazon deed ons in de heenmatch pijn met zijn twee doelpunten. Zondag zal hij er niet bijlopen.”

Zondag keert De Norre ook terug naar het kunstgrasveld. De Norre: “Elke voetballer speelde al wel eens op kunstgras. Iedereen in onze groep beschikt bovendien over voldoende technische kwaliteiten om zich zondag aan te passen. We mogen dat kunstgrasveld echt niet gebruiken als excuus.”

OH Leuven beschikt op het oefencentrum over een kunstgrasveld, wel van een ander type. Zaterdag konden ze een training afwerken in Sint-Truiden;

LEES OOK: STVV gaat andere accenten leggen tegen OHL 

De Norre via STVV en KRC Genk naar OHL
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Casper De Norre

OHL

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...