De Vlieger over doelmannenkwestie KRC Genk

12-12 11:01

De Vlieger over doelmannenkwestie KRC Genk

Landskampioen KRC Genk ging dinsdag met 4-0 de boot in op bezoek bij Napoli. Het verhaal in de Champions League werd geen succes voor de Genkies. Ook in de Jupiler Pro League loopt het vooralsnog niet. In Napels ging doelman Maarten Vandevoordt in de fout.

Al na twee minuten keek de landskampioen tegen een achterstand aan in Napels. Maarten Vandevoordt twijfelde te lang na een terugspeelbal van Jhon Lucumi. Dries Mertens en Milik lagen op de loer en profiteerden (1-0). De 17-jarige doelman veroorzaakte in de eerste helft ook nog een strafschop. Analist en ex-doelman Geert De Vlieger neemt het op voor Vandevoordt.

“Genk heeft dinsdag niet verloren door zijn keeper”, aldus De Vlieger in Het Belang van Limburg. “Natuurlijk was het niet leuk voor Maarten, op je zeventiende komt zoiets aan. Maar ik vind dat hij na die fout overeind bleef, hij stond niet weifelend in doel. Dat is een goed teken.”

Danny Vukovic ligt nog altijd in de lappenmand. KRC Genk gaf al aan dat het in januari mogelijk een ervaren doelman aantrekt. “Dat is niet per se de beste optie, want een ervaren keeper maakt ook fouten. En wat als hij flatert? Of zich blesseert? Dan moet je toch teruggrijpen naar je jonge doelman.”

“Ik vind ook dat Genk beter niet gecommuniceerd had over het mogelijke aantrekken van een ervaren keeper. Op de een of andere manier zorgt zoiets toch voor onzekerheid. Want ook al ga je die weg op, je moet de volgende weken nog enkele matchen verder met Vandevoordt en Coucke.”

Zaterdag neemt KRC Genk het in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. Met Maarten Vandevoordt in doel? Of kiest Hannes Wolf opnieuw voor Gaëtan Coucke?

 

LEES MEER OVER:

JPL

KRC Genk

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...