De Witte en Louwagie slaan ‘mea culpa’

14-09 16:17

De Witte en Louwagie slaan ‘mea culpa’

Jess Thorop moest na twee speeldagen zijn spullen pakken. Er was nood aan een trainer met meer ballen, om meer vuur in de kleedkamer te krijgen. Ook een trainer die meer oog had voor het defensieve luik. Ivan De Witte droomde al jaren van een samenwerking met Laszlo Bölöni. Zo geschiedde.

De Roemeense trainer zat in het Midden-Oosten en keerde graag naar België terug. Na drie seizoenen bij Antwerp FC volgde AA Gent. Hij kon bij de Buffalo’s opnieuw samenwerken met assistent Wim De Decker. Dino Arslanagic was er ook beland en even later volgde Sinan Bolat.

Bölöni werd vanaf de eerste minuut in vraag gesteld. Paste hij wel bij AA Gent? In de kleedkamer rammelde het langs alle kanten. Na een crisisberaad met de spelersraad werd ook Bölöni bedankt voor bewezen diensten. Na amper 25 dagen!

“Eerst en vooral moet ik zeggen dat er een miscast is geweest, waarvan de oorzaak en verantwoordelijkheid bij mezelf en Michel Louwagie mogen worden gelegd”, stelt voorzitter Ivan De Witte. “We moeten dan ook de grootheid hebben om dat te erkennen en geen excuses te zoeken”, merkte De Witte nog op. “Dit was een foute beslissing waarvan ik de schuld niet bij Bölöni wil leggen.”

“In mijn ganse periode als voorzitter heb ik maar zelden zo’n weerstand gevoeld bij onze supporters. Om eerlijk te zijn ook nog maar zelden zo’n weerstand in de spelersgroep. Dan is het goed om dit niet al te lang te laten aanslepen. De ‘fit’ tussen de persoon Laszlo Bölöni en onze club met haar supporters en spelersgroep was er niet. Dan is het goed om die beslissing niet te lang uit te stellen en heel vlug de bladzijde om te draaien.”

“Als ik dit in perspectief plaats na 20 jaar voorzitterschap, dan moet ik zeggen dat er al veel beslissingen door Michel en mij zijn genomen die goed tot zeer goed zijn geweest. Anders waren we met deze club niet geworden tot wat we nu zijn. Als je honderd beslissingen neemt, dan bestaat de kans ook dat je af en toe een neemt doe verkeerd is.”

LEES OOK: OFFICIEEL: De Decker en Balette bij AA Gent
LEES OOK: BREAKING: Bölöni ontslagen bij AA Gent

foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

KAA Gent

Laszlo Bölöni

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...