Deila slechts één seizoen trainer Club Brugge?

26-02-2024 08:18

Deila slechts één seizoen trainer Club Brugge?

In eigen huis onderuit gaan tegen Anderlecht, dat komt hard aan bij de fans van Club Brugge. Het transferbeleid wordt in vraag gesteld. Ronny Deila nog een tikje meer.

Club Brugge telt nu twintig punten minder dan koploper Union. Anderlecht heeft er twaalf meer. Blauw-Zwart moet achterom kijken. Club Brugge en Antwerp tellen twee punten meer dan Cercle Brugge, Racing Genk en AA Gent. Slechts twee punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen of negen punten te winnen. Vijf ploegen die voor vier plaatsen in Play-off 1 strijden.

De druk neemt dan ook toe. Ronny Deila moet met zijn team naar Racing Genk. Daarna komt OHL naar Brugge. Op de laatste speeldag volgt een trip naar STVV. OHL heeft de punten nodig om de play-downs te ontlopen. STVV strijdt zonder stress voor de achtste plaats en wil zoveel mogelijk punten sprokkelen om een goede positie te verwerven voor Play-off 2.

Geen landstitel. De tweede plaats ligt ook niet binnen handbereik. Club Brugge zal een prijs moeten pakken in de Beker van België of de Conference League. Woensdag moeten ze naar Union. Zware kost.

Als Club Brugge uit de beker vliegt, zal de druk op de schouders van Ronny Deila nog zoveel toenemen. In die sfeer naar Racing Genk afzakken, is geen pretje.

Evaluatie

Vorig seizoen vlogen Carl Hoefkens en Scott Parker buiten. Rik De Mil nam over. Club Brugge haalde Ronny Deila weg bij Standard. Hij wist grinta in de ploeg te krijgen. Bij Club verwacht men andere koek. Wedstrijden domineren en winnend afsluiten. Dat lukt onvoldoende in de nationale competitie.

In 43 wedstrijden komt Ronny Deila aan een gemiddelde van 2 punten per wedstrijd in alle competities samen. Hij ligt tot 30 juni 2026 onder contract.

Het werk van Ronny Deila zal na dit seizoen een evaluatie ondergaan. Als er straks geen enkele prijs wordt gepakt, ziet het er niet goed uit voor de Noorse coach.

LEES OOK:

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...