Dendoncker out, Tielemans in

12-06-2023 09:49

Dendoncker out, Tielemans in

Aston Villa neemt Youri Tielemans transfervrij over van Leicester City. Een hereniging met Leander Dendoncker komt er niet. De voormalige middenvelder van Anderlecht trekt naar een andere club.

‘Toch geen reünie: Dendoncker alweer weg bij Aston Villa’
Zaterdagavond raakte bekend dat Youri Tielemans zijn carrière zal verderzetten bij Aston Villa, dat erin slaagt om de Rode Duivel voor de neus van heel wat grote Europese clubs transfervrij bij Leicester City weg te kapen. De Villans hopen zo de aansluiting bij de Engelse top te kunnen maken, nadat ze dit seizoen al knap als zevende eindigden en zo voor de eerste keer in dertien jaar een Europees ticket pakten.
Tielemans krijgt dus de kans om in een mooi verhaal mee te stappen en daarnaast leek ook een reünie met een oude bekende te lonken. Sinds vorige zomer speelt immers ook Leander Dendoncker, collega-Rode Duivel en destijds zijn maatje op het middenveld bij Anderlecht, bij Aston Villa. Dat betaalde begin september nog 15 miljoen euro om hem bij Wolverhampton weg te plukken.
Maar het lijkt erop dat hun paden elkaar niet zullen kruisen. The Athletic meldt immers dat Dendoncker na één seizoen alweer Villa Park lijkt te gaan verlaten. De 28-jarige middenvelder kwam er dit seizoen 21 keer in actie, maar dat was vooral als invaller. Met de komst van Tielemans lijken zijn speelkansen alleen meer verder af te nemen en dus is een transfer in aantocht.
Er is al veel interesse
Er zouden nu al drie clubs zich gemeld hebben voor Dendoncker, waarbij niet verduidelijkt wordt of dat ook allemaal clubs uit de Premier League zijn. Waar de toekomst van Dendoncker ligt, is dus nog niet duidelijk. De kans lijkt echter zeer klein te zijn dat het aan de zijde van Tielemans op het middenveld van Aston Villa zal zijn.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...