Dit klinkt bij STVV: “Schijt aan het beleid”

21-08 23:39

Dit klinkt bij STVV: “Schijt aan het beleid”

Een verwittigd man is er twee waard, staat in het Nederlandse taalboek te lezen. Ook in de Japanse versie? Twee jaar geleden klaagde Marc Brys steen en been over het transferbeleid. Ze kwamen te laat in actie. Vorige zomer was het opnieuw van dat. STVV eindigde vorig seizoen pas als vijftiende en moest verder zonder goalgetter Yuma Suzuki. Iedereen wist, bij hoogdringendheid, dat er snel tot actie overgegaan diende te worden.

Vrijdag vroegen we aan Bernd Hollerbach of hij uitkeek naar de eerste twee weken van september. Met mogelijk enkele nieuwe spelers en twee competitieloze weken, waarin de staf en spelers wat punten konden bijschaven. “Ja, dat kan je als een tweede start beschouwen”, knikte de coach.

Hij gaf nog mee dat STVV in de twee resterende matchen met de beschikbare middelen de nodige strijd zou leveren. Die was er ook tegen KV Kortrijk, waarin de Kanaries al na 37 seconden op achterstand kwamen. Ze gaven de moed niet op, gingen ervoor en kregen de 2.500 supporters mee.

Dat de trainer Maximiliano Caufriez als spits moest inbrengen, was tekenend voor de situatie waarin STVV zich vandaag bevindt. Vorig seizoen depanneerde de centrale verdediger de ploeg als offensieve rechtshalf. Caufriez mocht het nu als aanvaller proberen. Wie niet waagt niet wint? In de slotminuten lukte Kortrijk op de counter de 0-2.

De fans trakteerden de spelers op een applausje. Voor de geleverde kampgeest. Het bestuur kreeg een ‘We hebben schijt aan het beleid’ te horen.

Afwachten of die woorden indruk maakten op de beleidsmakers. Nederlands is geen Japans.

Loze beloften

STVV begon net als vorig seizoen met een zege tegen AA Gent.. De vreugdetaferelen maakten snel plaats voor gevloek en getier. Een gelijkspel bij Sporting Charleroi, nederlagen tegen Zulte Waregem, Eupen en KV Kortrijk.

Het stamnummer 373 staat na vijf speeldagen opnieuw vijftiende. Morgen misschien nog eentje lager. Volgende week volgt een verplaatsing naar Cercle Brugge. Krijgen ze dan de rode lantaarn toegestopt? Vorig seizoen zakten ze ook even naar die laatste plaats.

Naar Beerschot, thuis tegen Racing Genk, naar Standard, thuis tegen Oostende en Anderlecht, dat is geen geschenk. Ook niet als er dan wel enkele broodnodige versterkingen aangevoerd zouden zijn!

Toen het Japanse DMM de club overnam klonken er mooie woorden. STVV zou snel een vaste speler in de linkerkolom worden. Dan hoor je kort op de bal te spelen en niet tot het einde van de transferperiode te wachten.

Er zijn niet veel clubs die toestaan dat een speler (Yuma Suzuki) vijf matchen op rij niet meedoet vanwege transferitis. Dat is een loopje nemen met de fans, staf en spelers. Dat is ook om miserie vragen.

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

De fans van Antwerp FC, Union en Racing Genk tellen de uren af. Eén van...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

Thibaut Courtois dook net als Neymar op de GP Formule 1 in Monaco op. De...

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

Het Bosuilstadion liep vol voor de clash tussen Antwerp FC en Union Saint-Gilloise. Paul Gheysens...

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert en twee zakenpartners stellen hun aandelen bij Club Brugge te koop....