D’Onofrio superverspreider bij Antwerp?

13-04-2021 08:49

D’Onofrio superverspreider bij Antwerp?

Antwerp FC is erbij in Play-off 1. Voor de derde keer op rij! Het is echter niet allemaal goud wat blinkt bij het stamnummer 1. Er woedt een hevige strijd achter de schermen.

Paul Gheysens investeerde ettelijke miljoenen, in spelers en stadion. Op sportief vlak gaf hij de leiding in handen van Luciano D’Onofrio. Dat verhaal vertoont barsten.

Gazet van Antwerpen onthulde afgelopen weekend al dat er veel loos is bij Antwerp. In het programma Extra Time ging het ook over de kommer en kwel bij Antwerp.

“Dat artikel legt eigenlijk haarfijn uit hoe het voorbije jaar een zeer turbulent jaar is geweest bij Antwerp”, stelt Peter Vandenbempt. “Luciano D’Onofrio houdt de club in zijn greep.”

“Het gaat aan de ene kant over de ‘clan Luciano D’Onofrio’ en aan de andere kant van het spectrum zitten mensen die de club op een andere manier willen runnen. Het artikel is het resultaat van een lang onderzoek en het hangt een bijzonder negatief beeld op van de interne werking van Antwerp.”

“Luciano D’Onofrio verdient veel erkenning voor de manier waarop hij Antwerp op korte tijd naar de top van ons voetbal heeft gebracht, maar nu houdt hij de club in zijn greep”, verduidelijkt Vandenbempt.

“Hij heeft een paar luitenanten geplaatst in de club zoals teammanager Frédéric Leidgens, die er tijdens de winterstop voor gezorgd zou hebben dat een paar spelers tegen het advies van de club in op reis zijn geweest en daardoor in quarantaine moesten.”

“Bijna een mirakel dat Antwerp zo goed
heeft gepresteerd dit seizoen”

“Nog veel straffer: Luciano D’Onofrio – die het niet zo nauw neemt met de coronamaatregelen – is een soort superverspreider geweest van het coronavirus binnen de club”, onthult Vandenbempt. “Hij deed daar achteraf dan wat lacherig over. ‘Ik heb jullie allemaal wat immuniteit gegeven’, zei hij toen.”

(Lees verder onder de afbeelding)

D'Onofrio fout bezig bij Antwerp?
foto DC
www.voetbalbelgie.be

Antwerp gaf in een persbericht aan dat de berichtgeving van Gazet van Antwerpen niet juist is. “Wij betreuren ten zeerste dat dit artikel de interne werking van de club op negatieve en verkeerdelijk wijze naar voor brengt.”

Maar hoe fout was die informatie? “Het is een onwerkbare situatie. Paul Gheysens staat daar nu en moet een keuze maken”, geeft Peter Vandenbempt mee. “Ook de supporters hebben zich geroerd met een open brief en vragen Gheysens om op te treden. De club wil vooruit. Ik ben benieuwd welke kant het zal uitgaan.”

“Paul Gheysens bevindt zich in een soort spagaat-positie”, besluit Vandenbempt. “Hij heeft lang gedacht dat het zichzelf zou oplossen. Maar als ik dit allemaal lees, dan is het bijna een mirakel dat Antwerp zo goed heeft gepresteerd dit seizoen.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...