Drie topclubs nog grotere leugenaars dan Poetin

03-03-2022 19:16

Drie topclubs nog grotere leugenaars dan Poetin

Juventus en FC Barcelona staan er financieel slecht voor. Real Madrid voerde een ander beleid. Ze pakten twee jaar geleden plots met een eigen Super League uit. Een twaalftal clubs zouden zoveel meer poen kunnen scheppen, zonder enige degradatiezorgen. De publieke opinie maakte er brandhout van en de Super League leek begraven. De drie genoemde clubs hopen nu met een aangepaste versie wel succes te boeken. 

Andrea Agnelli (Juventus) en Florentino Perez (Real Madrid) doen hun nieuwe plannen uit de doeken op een voetbalcongres van de Financial Times. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin spuwden zijn gal al.

“Eerst lanceerden ze hun onzinidee middenin een pandemie. En nu lezen we elke dag artikelen dat ze van plan zijn om middenin een oorlog een ander project te lanceren. Moet ik nog meer over die mensen praten? Ze leven duidelijk in een parallelle wereld. En terwijl wij spelers helpen samen met andere belanghebbenden, terwijl we werken om te helpen in een vreselijke situatie, werken zij aan zo’n project.”

Ceferin beseft dat hij de Super League onmogelijk kan tegenhouden. Er hoort wel een verwittiging bij. “Clubs zijn vrij om een eigen competitie op te zetten, maar vanaf dat moment zullen ze niet meer deelnemen aan toernooien van de UEFA.”

“De drie oprichters van de Super League zijn grotere leugenaars dan Vladimir Poetin”, aldus Javier Tebas, baas van La Liga. Hij vreest dat FC Barcelona en Real Madrid zich op termijn afscheiden van de Spaanse nationale competitie. “Ik voel me vernederd door het hele idee van de Super League.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...