Dries Mertens en ploegmaten in opstand tegen voorzitter

06-11 11:09

Dries Mertens en ploegmaten in opstand tegen voorzitter

Aurelio de Laurentiis eigende zichzelf het imago van ‘speciale voorzitter’ toe. Eentje met een handleiding. Met een grote mond. Dat leidt tot muiterij!

Napoli morst punten in de Serie A en Champions League. Drie matchen op rij zonder overwinning, dat is niet naar de zin van de grote baas. Na het gelijkspel tegen RB Salzburg gaf De Laurentiis mee dat dat spelersgroep op afzondering zou trekken naar Castel Volturno. Tot en met zondag.

“Ik heb die beslissing genomen, alleen”, liet de voorzitter weten. “Het is geen straf, wel een poging om de groep samen te brengen.”

De spelersgroep weigerde echter op de bus te stappen! Dries Mertens en zijn ploegmaten trokken gewoon naar huis.

Carlo Ancelotti wachtte de moeilijke klus op de flamboyante voorzitter op de hoogte te brengen. Ancelotti keurt de beslissing van zijn spelers trouwens niet af. De ervaren coach maakte publiekelijk duidelijk dat hij de eenzijdige beslissing van De Laurentiis niet gepast vindt.

Na Napoli-Salzburg verzaakte Ancelotti aan de mediaverplichtingen. Een duidelijk signaal.

Deelt Aurelio de Laurentiis – die geen gezichtsverlies wil leiden – een boete uit aan de spelers en de trainer? Dan dreigt er nog meer rebellie. Een aantal spelers zocht al contact met hun advocaat om uit te pluizen of het strafkamp opgelegd door de voorzitter wel in regel is.

De cijfers

Napoli hoopte dit seizoen Juventus het leven langer zuur te kunnen maken in de titelstrijd. Na elf speeldagen tellen ze echter elf punten minder. De Partenopei tellen zeven punten minder dan vorig seizoen. Goed voor de zevende plaats in de Serie A.

In de Champions League loopt het beter met een 8 op 12. Liverpool telt een punt meer. Salzburg volgt op vier punten, met nog twee duels te spelen. Racing Genk heeft één punt.

Contract Mertens

De reactie van de spelers en technische staf is geen verrassing. Het botst al langere tijd met de voorzitter. Zo was er recent veel heisa over de contractsituatie van Dries Mertens. De Rode Duivel heeft een aflopend contract en gaf aan graag langer te willen blijven. Toen er speculaties opdoken over lucratieve aanbiedingen uit andere competities reageerde De Laurentiis als door een wesp gestoken: “Als Dries Mertens een schijtleven wil leiden, is dat zijn probleem, lees meer.”

foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Dries Mertens

Napoli

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...