Duitse media slaan alarm na doortocht Rode Duivels

29-03-2023 12:37

Duitse media slaan alarm na doortocht Rode Duivels

Het WK 2022 kende een vroegtijdig einde voor België en Duitsland. Bij de Rode Duivels vond een trainerswissel plaats. De Duitse bond besloot verder te gaan met Hansi Flick. Tedesco nam een goede start, met een zes tegen Zweden en Duitsland. Bij ‘Die Mannschaft’ klinken andere geluiden.

LEES OOK: Matthäus zwijgt niet na Duitsland-België

Yannick Carrasco vlamde na zes minuten raak. Drie minuten later liet Romelu Lukaku de 2.500 meegereisde fans opnieuw juichen in het stadion van FC Köln. Na 35 minuten kon het 0-4 zijn. Dodi Lukebakio schoof de bal naast de paal, een kopbal van Lukaku vloog tegen de dwarslat.

“Poeh! Duitsland werd in Keulen een helft lang zoek gespeeld door België”, stelt het Duitse medium Bild. De tweede kop klinkt als volgt: “Hansi, zonder verdediging wordt het niks!”

“De eerste 35 minuten waren ongelooflijk slecht. Dit is de grootste demonstratie die een Duitse ploeg de laatste jaren heeft moeten toestaan in zijn eigen stadion. Er was geen enkel signaal van wil, passie of duelkracht te zien. België had makkelijk met 0-4 voor kunnen staan.”

Net voor de rust kreeg Duitsland een penalty. Nicolas Füllkrug liet die kans niet liggen. De thuisploeg deed het beter na de rust, tegen een experimenterend België. Kevin De Bruyne tikte in de 78ste minuut echter de 1-3 binnen. Serge Gnabry bracht de eindscore op 2-3.

Volgens Kicker moet bondscoach Hansi Flick stoppen met experimenteren. “Matthias Ginter en Thilo Kehrer werden centraal achterin compleet overlopen en kunnen niet worden aanbevolen als alternatieven voor de ‘top dogs’ en de backs Marius Wolf en David Raum kwamen in defensief opzicht ook tekort.”

Woedende Belgen

Met de ‘top dogs’ doelt Kicker op Antonio Rüdiger, Niklas Süle en Ilkay Gündogan. Ze adviseren de bondscoach naar een vaste basiself toe te werken. “De supporters verwachten in juni vooruitgang tegen Oekraïne en Polen en een derde nog nader te bepalen tegenstander.”

“Het nationale team liet de bondscoach schrikken en verloor na een vroege achterstand met 2-3 van woedende Belgen”, stellen ze bij Sued Deutsche. “Voor de match ontrolden de fans een spandoek met de wens om in 2024 in eigen land Europees kampioen te worden, maar voor de Duitse voetballers de wens beseften, stonden ze al 0-2 achter. Duitsland speelde versteend.”

“Een grote desillusie voor Duitsland”, klinkt het bij Welt. “Duitsland werkt, Duitsland vecht, maar verliest uiteindelijk met 2-3 van België. Het zwakke eerste halfuur woog te zwaar. Na de 1-3 van Kevin De Bruyne, bij de enige kans van de Belgen na de rust, bleven de Duitsers gaan. Als Duitsland het eerste halfuur kan voorkomen, ligt hier een groot potentieel. Dat is een echter een grote als. Wij blijven nieuwsgierig.”

LEES OOK: Analisten maken brandhout van Roberto Martinez

 

LEES MEER OVER:

Duitsland

EK 2024

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Na het gelijkspel tegen STVV gaf Ronny Deila mee dat Club Brugge voldoende kansen had...

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

Voor de derby tussen Racing Genk en STVV konden de toeschouwers kennismaken met de spelers...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...