Eddy Snelders slaat mea culpa

07-12-2023 09:11

Eddy Snelders slaat mea culpa

Voormalig Rode Duivel zat een nacht in de cel en is in verdenking gesteld van zedenfeiten. In een gesprek met Het Laatste Nieuws geeft Eddy Snelders mee dat er een probleem is.

Een buurvrouw diende klacht in vanwege exhibitionisme. Eddy Snelders werd na zijn arrestatie voorgeleid bij de onderzoeksrechter en mocht onder strenge voorwaarden naar huis. De commentator van VRT en Play Sports is in behandeling bij een psychiater.

De bal ging in 2022 aan het rollen. Een buurvrouw zag Eddy Snelders zichzelf bevredigen in de kantoren van het bouwbedrijf van de familie Snelders. De voormalige speler van Antwerp FC, Sporting Lokeren, Lierse, Standard, KV Kortrijk en Germinal Ekeren beloofde dat nooit meer te doen. Loze woorden.

De feiten herhaalden zich. De buurvrouw gaf aan naar de politie te stappen. Eddy Snelders bood een afkoopsom aan en schreef in juli 5.000 euro over. Die som werd snel teruggestort. In september volgde een klacht bij de politie.

“Toen de politie arriveerde, wist ik waarover het zou gaan. Ontkennen had geen zin. Dat was ik zeker niet van plan”, geeft Eddy Snelders (64) bij Het Laatste Nieuws mee. “Ik erken dat wat ik deed, fout was. Het is niet zo dat ik een oogje had op die buurvrouw of haar bewust wou viseren. Het is een problematiek waar ik al mijn hele leven moeite mee heb. Sinds de laatste feiten ruim een jaar geleden besefte ik dat ik moest geholpen worden.”

Eddy Snelders geeft toe dat hij in de fout ging en daar begeleiding voor nodig heeft. Hij spreekt tegen dat het om veertig zedenfeiten gaat. Zijn advocate Sanne De Clerck ontkent dat er handtastelijkheden zijn geweest. “Dat ontkent mijn cliënt ten stelligste. Net zoals er op geen enkel ogenblik minderjarigen zijn geviseerd en er sprake is van veertig meldingen. De berichtgeving hieromtrent is tendentieus en onwaar.”

 

 

LEES MEER OVER:

Pro League

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...