Wat is er van Eder Balanta?

12-05-2023 14:42

Wat is er van Eder Balanta?

Club Brugge krijgt volgend seizoen geen 30 tot 50 miljoen euro via de Champions League binnen en moet de broeksriem wat aantrekken. Daar hoort het vertrek van meerdere overbodige spelers bij. Denk maar aan Dedryck Boyata (3 miljoen euro loon bruto), Jack Hendry of Roman Yaremchuk. Daar blijft het niet bij. Eder Balanta keert ook terug.

De Colombiaanse middenvelder tekende in de zomer van 2019 een contract bij Club Brugge. Daar hoorde een transfersom van 2,4 miljoen euro bij. Eder Balanta schipperde vaak tussen de elf en invallersrol. Dit seizoen kwam hij nog minder aan spelen toe. Club Brugge werkte in januari graag mee aan een uitleenbeurt aan Schalke 04.

De populaire Duitse club stond op dat moment op de laatste plaats in de Bundesliga. Eder Balanta pikte op 4 februari 59 speelminuten mee tegen Borussia Mönchengladbach. Tegen Wolfsburg en Union Berlin moest hij vanuit de dug-out toekijken. In de volgende vijf competitiematchen mocht hij wel opdraven. Tegen Hoffenheim viel hij naast de elf, bij de vorige vier matchen dook hij zelfs niet meer in de selectie op.

Zijn teller staat op 238 speelminuten met slechts 20% van de potentiële speeltijd. Schalke 04 lijkt niet geneigd de 30-jarige centrale middenvelder langer te houden. De Königsblauen staan nu net boven de degradatiezone.

Eder Balanta ligt nog een jaar onder contract bij Club Brugge. Hij kwam er in 3,5 jaar aan 7 doelpunten en 2 assists in 112 matchen. Balanta pakte ook 29 gele kaarten plus een dubbele gele kaart. Bij Schalke 04 staan zijn teller op 3 gele kaarten in 6 matchen.

LEES OOK: Wat is er van Michael Frey?

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...