Wat is er van Eder Balanta?

12-05-2023 14:42

Wat is er van Eder Balanta?

Club Brugge krijgt volgend seizoen geen 30 tot 50 miljoen euro via de Champions League binnen en moet de broeksriem wat aantrekken. Daar hoort het vertrek van meerdere overbodige spelers bij. Denk maar aan Dedryck Boyata (3 miljoen euro loon bruto), Jack Hendry of Roman Yaremchuk. Daar blijft het niet bij. Eder Balanta keert ook terug.

De Colombiaanse middenvelder tekende in de zomer van 2019 een contract bij Club Brugge. Daar hoorde een transfersom van 2,4 miljoen euro bij. Eder Balanta schipperde vaak tussen de elf en invallersrol. Dit seizoen kwam hij nog minder aan spelen toe. Club Brugge werkte in januari graag mee aan een uitleenbeurt aan Schalke 04.

De populaire Duitse club stond op dat moment op de laatste plaats in de Bundesliga. Eder Balanta pikte op 4 februari 59 speelminuten mee tegen Borussia Mönchengladbach. Tegen Wolfsburg en Union Berlin moest hij vanuit de dug-out toekijken. In de volgende vijf competitiematchen mocht hij wel opdraven. Tegen Hoffenheim viel hij naast de elf, bij de vorige vier matchen dook hij zelfs niet meer in de selectie op.

Zijn teller staat op 238 speelminuten met slechts 20% van de potentiële speeltijd. Schalke 04 lijkt niet geneigd de 30-jarige centrale middenvelder langer te houden. De Königsblauen staan nu net boven de degradatiezone.

Eder Balanta ligt nog een jaar onder contract bij Club Brugge. Hij kwam er in 3,5 jaar aan 7 doelpunten en 2 assists in 112 matchen. Balanta pakte ook 29 gele kaarten plus een dubbele gele kaart. Bij Schalke 04 staan zijn teller op 3 gele kaarten in 6 matchen.

LEES OOK: Wat is er van Michael Frey?

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...

Koita en Kums staan op 1

Koita en Kums staan op 1

Aboubakary Koita lukte een hattrick tegen Racing Genk en komt zo aan zes doelpunten. De...

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

Derbytime voor KRC Genk en STVV. De bal gaat zondag om 13u30 aan het rollen...

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...