Eendracht Aalst komt met open brief: “Foutieve informatie”

30-11-2023 14:44

Eendracht Aalst komt met open brief: “Foutieve informatie”

Afgelopen maand was er opschudding in Aalst. Geen warm water of verwarming voor de jeugdspelers van Eendracht Aalst op Zandberg. De druppel voor het jeugdbestuur en tal van trainers, zij staakten. Het bestuur reageerde door hen aan de deur te zetten. Intussen is er weer gas en warm water en keerden ook enkele trainers terug. In een open brief schept het bestuur van de club nu meer duidelijkheid.

“Naar aanleiding van verscheidene foutieve berichten over onze club, wil het bestuur van Eendracht Aalst klare wijn schenken. Tegelijk willen we een oproep lanceren aan iedereen die het Aalsters voetbal een warm hart toedraagt om de sereniteit terug te laten keren en op die manier de sportieve en structurele heropbouw te ondersteunen”, aldus bestuurders Yüksel Demir en Ulas Ortakaya via de officiële kanalen.

“Hoewel het onze club sportief voor de wind gaat met het mannenelftal en de damesploeg aan de kop van de rangschikking – en elk van ons duimt dat dit op het seizoenseinde ook het geval is – is onze organisatie de afgelopen tijd in een negatief daglicht gezet door bepaalde berichtgevingen, gestoeld op incorrecte, al dan niet bewust foutieve ‘informatie’. Als overnemers van de club en als nieuw bestuur betreuren we ten zeerste de reputatieschade voor Eendracht Aalst. Daarom zien we ons als club en uithangbord van de stad en voor onze trouwe fans, iedereen die betrokken is bij onze jeugdwerking en onze gerespecteerde medewerkers dusdanig genoodzaakt om hierover klare wijn te schenken.”

“De genomen beslissingen omtrent de interne werking van onze club en onze jeugdwerking zijn het onderwerp geweest van talloze foutieve, onvolledige berichten de afgelopen weken. Een medewerker, die deel uitmaakte van de coachingstaff van het eerste elftal en in dienst was als administratief medewerker, sloot buiten zijn bevoegdheid financiële deals af met bevriende bedrijven of eigen familieleden. Concreet gaat het over sponsordeals of de aankoop van goederen die financieel nadelig zijn voor de club Eendracht Aalst. Daarnaast is gebleken dat deze medewerker spelersovereenkomsten, belangrijke documenten en facturen achterhield voor het nieuwe bestuur en zelfs vernietigd heeft. Diezelfde persoon heeft ook vertrouwelijke informatie en bankafschriften van de club gedocumenteerd en gefragmenteerd doorgespeeld aan de (regionale) media en de stad Aalst om een zeer negatief beeld te creëren over onze werking en het nieuwe bestuur. Daarom is de betrokken persoon, die jarenlang deel uitmaakte van de club, op non-actief gezet en bereiden we verdere juridische stappen voor vanwege de geleden schade.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...