Eerste basisplaats voor Noa Lang

10-10 15:09

Eerste basisplaats voor Noa Lang

Het Nederlands Elftal speelt maandag tegen voetbaldwerg Gibraltar. Cody Gakpo liep een hersenschudding op, waarna Louis van Gaal Arnaut Danjuma bij de kern haalde. Georginio Wijnaldum komt in de elf. Wellicht krijgt Noa Lang de voorkeur op Guus Til.

Van Gaal kondigt wijzigingen aan bij Oranje: “Kun je wel invullen” Bevestigen wilde Van Gaal die laatste naam aan de aftrap overigens nog niet. “Maar die kun je met zelf logisch nadenken ook wel invullen”, glimlachte de bondscoach. “En Wijnaldum geef ik prijs: die speelt. Met tien anderen. Ondanks dat hij niet veel speelt bij Paris Saint-Germain. Dat is niet des Van Gaals, maar ik heb heel veel vertrouwen in Wjinaldum.”

Lang als linksbuiten geeft creativiteit bij Oranje. “Juist dat soort spelers kunnen die muur breken.” Advertentie Want opponent Gibraltar zal een muur optrekken, verwacht Van Gaal. “Ze gaan voor 1-5-4-1 of misschien zelfs 1-6-3-1, als de buitenste middenvelder meer inzakt. We moeten de tweede goal sneller maken dan tegen Letland, dan gaat de verdedigende structuur verflauwen. Dat gebeurde vrijdagavond niet, omdat we de tweede goal niet maakten.”

Maandagavond verwacht hij wel meer doelpunten tegen Gibraltar dan die ene tegen Letland. “De Kuip is voor driekwart gevuld. Ik ben blij dat we fans kunnen aantrekken tegen een ploeg als Gibraltar. Dat vind ik ongelofelijk, dat het zo vol zit. Dan moeten we ook doelpunten brengen.” Voor het doelsaldo hoeft Oranje zich echter niet meer extreem in te spannen.

“Want Turkije en Noorwegen zullen ons wat dat betreft niet meer inhalen. Dat voordeel hebben we al zelf afgedwongen door ruime zeges op Turkije en Montenegro en dat is wel een groot voordeel.”

Verder werd Van Gaal gevraagd naar waar Oranje staat op de internationale voetballadder. “Ik denk dat we dat inzicht nog niet hebben. Wij zitten in een poule die niet grootmachten in zich herbergt. Dus wij hebben zelden of niet tegen dat soort ploegen gespeeld met deze selectie. Wij hopen dat we ons kwalificeren in november, dan kunnen we in maart voorbereiden tegen toplanden. Ik kan vinden dat we een wereldmiddenveld hebben, maar dat moet je ook tegen dat soort landen zien.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...