Eerste bod voor Kylian Mbappé

22-07-2023 12:57

Eerste bod voor Kylian Mbappé

PSG nam Kylian Mbappé niet mee op zomerstage. De clubleiding vermoedt dat Mbappé al een overeenkomst op zak heeft met Real Madrid.

Mbappé heeft een contract tot medio 2024, met een optie voor een extra seizoen. Die optie kan alleen hij activeren. Vorige maand liet Mbappé weten die optie niet te lichten.

Een ramp voor PSG. Mbappé zou dan transfervrij kunnen vertrekken. De clubleiding vroeg aan de aanvaller voor 15 juli te duiden hoe hij de toekomst ziet. Mbappé haalde zijn schouders op en gaf geen toelichting.

Daardoor is het voor de club duidelijk: de spits wil over een jaar transfervrij weg.

Zodoende komt Kylian Mbappé niet voor in de plannen van de nieuwe trainer Luis Enrique. PSG geeft aan bereid te zijn deze zomer over een transfers te onderhandelen. Dat mag minder dan 180 miljoen euro zijn, de som die ze in 2018 aan AS Monaco betaalden.

Mocht het deze zomer niet tot een transfer komen, en Mbappé verlengt zijn contract niet, dan zou hij komend seizoen zelfs op de bank kunnen belanden. PSG is bereid het spel ook ongenadig te spelen.

Oliedollars

Volgens The Athletic en L’Équipe is er interesse vanuit Saudi-Arabië; de Franse sportkrant maakt zelfs al melding van een bod. Het binnenhalen van Mbappé, op 24-jarige leeftijd en in de kracht van zijn leven, zou een enorme coup zijn voor de Saudi Pro League. Clubs uit Saudi-Arabië zouden een ‘wereldrecordbedrag’ willen betalen voor Mbappé, waarmee Neymar (222 miljoen euro) niet langer de duurste speler aller tijden zou zijn. Er is echter ‘geen indicatie’ dat Mbappé weg wil uit Europa. Hij zou slechts in één club geïnteresseerd zijn: Real Madrid.

Vrijdagavond zou echter ook gesproken zijn over een ‘buitengewone optie’. Mbappé zou dan voor één seizoen naar Saudi-Arabië gaan – op huurbasis met een huursom, of met een eenjarig contract – waardoor hij is verlost van PSG, de Franse club nog een bedrag incasseert en Mbappé komende zomer transfervrij naar het Santiago Bernabéu zou kunnen gaan. Dat zou voor Mbappé financieel aantrekkelijk zijn, maar zo’n constructie lijkt ver weg.

LEES MEER OVER:

Kylian Mbappé

PSG

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...