Engelse analist: “Kevin De Bruyne mist nog dat ene moment”

10-05-2023 09:32

Engelse analist: “Kevin De Bruyne mist nog dat ene moment”

Thibaut Courtois had in de tweede helft geen verhaal bij een fraaie trap van Kevin De Bruyne. Een belangrijke treffer voor Manchester City. Thierry Henry plaatst de Rode Duivel bij de beste spelers aller tijden. Jamier Carragher doet dat (nog) niet.

“Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten, maar hij heeft dat ene moment nog nodig”, legde de voormalige Engelse international bij CBS uit. “Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten. Maar spelers worden afgerekend op de allergrootste momenten. Champions League-finales, WK’s…”

“Of Steven Gerrard beter was dan Kevin De Bruyne? Dat kan ik niet zeggen, maar Steven heeft wél dat ene Istanbul-moment (Liverpool won daar de CL-finale tegen Milan, nvdr.). Kevin heeft ook zo’n moment nodig.”

Jamie Carragher ziet wel mogelijkheden. “De Bruyne moet de man zijn die de Champions League wint voor Manchester City in de return en in de finale. Zoals hij dat nu deed. En dan spreken we niet over De Bruyne als de beste van zijn generatie, maar als een van de beste spelers ooit. Dit kan het seizoen worden om dat te doen.”

Voetbalbrein

“Hij stond er weer vandaag, niet alleen met zijn passing. Ik vond niet dat hij een geweldige wedstrijd speelde, maar hij lukte wel een belangrijke goal”, stelde Thierry Henry. “Ik vind hem nog steeds de belangrijkste speler in deze ploeg. Ik heb met heel veel geweldige spelers gespeeld en tegen heel veel geweldige spelers gespeeld, maar het (voetbal)brein van Kevin is het beste wat ik heb gezien.”

“Je weet soms niet hoe hij denkt omdat hij zo goed is. Dat kan een probleem zijn als zijn ploegmaats niet op dat niveau zijn. Maar hij is de slimste speler die ik ooit in mijn leven heb gezien. Ik heb hem zes jaar aan het werk gezien bij België. Dan deed hij zaken op training en in de wedstrijden die ongelooflijk zijn. En ja, soms maakt het hem gek omdat hij een perfectionist is. Maar hij is gewoon van een andere planeet.”

LEES OOK: Derde keer, goede keer voor Kevin De Bruyne

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...