Engelse pers over debuut Sambi Lokonga

14-08 14:27

Engelse pers over debuut Sambi Lokonga

Albert Sambi Lokonga debuteerde vrijdagavond in de Premier League. Op bezoek bij promovendus Brentford gingen The Gunners met 2-0 onderuit. Sambi Lokonga stond negentig minuten tussen de lijnen. Wat vond de Engelse pers van zijn debuut?

The Evening Standard (7/10) was onder de indruk van de prestatie van onze landgenoot. “Aangezien het zijn debuut in de Premier League was, hield de jonge middenvelder zich vrij goed staande. Hij liet een paar knappe gingen zien en geeft Arsenal-fans hoop voor de toekomst.”

“Speelde een onopvallende eerste helft omdat hij het moeilijk had met de druk. Toonde enkele flitsen in de tweede periode, maar deed niet genoeg over de hele wedstrijd gezien”, schreef 90min (5/10)

TeamTalk (7/10): “Leek zich bijzonder thuis te voelen in de Premier League tijdens een klassevol debuut. Kalm, onder controle en altijd de bal opeisend.”

Voor The Sun (4/10) was het debuut van Albert Sambi Lokonga een tegenvaller. “Bijzonder stil tijdens zijn Premier League-debuut. Leek telkens een halve seconde te traag voor het hoge tempo. Werd ook niet geholpen door het voorbeeld dat zijn partner Granit Xhaka zette.”

The Mirror (6/10) maakte een uitgebreide analyse: “Had het moeilijk om grip te krijgen op de wedstrijd in de eerste helft, maar herstelde zich na de pauze. Maar was dit echt de wedstrijd om hem voor de leeuwen te gooien?”

“Arsenal-fans waren wild van hun transfer na enkele goeie prestaties in de voorbereiding. De 22-jarige middenvelder is naar Londen gehaald om de controle voor de verdediging op zich te nemen en deed dat toen ook. Maar de snelheid en het tempo van de Premier, dat is nog wat anders. Lokonga moest dus nog beter doen en deed dat in zijn eerste wedstrijd. Hij zag er solide uit. Hij was niet onder de indruk van de atmosfeer en ontsnapte aan de druk van Brentford met knappe bewegingen.”

LEES OOK: Benito Raman: “Nationale ploeg is mijn ambitie”

 

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...