Enock Agyei teleurgesteld in Anderlecht

06-02-2023 13:58

Enock Agyei teleurgesteld in Anderlecht

Vincent Kompany gaf aan dat Enock Agyei door zou kunnen stromen bij Anderlecht. De clubleiding botste echter met de visie van Kompany en koos voor Felice Mazzu. Enkele maanden later stapten Brian Riemer en Jesper Fredberg binnen. Agyei tekende in de wintermercato een contract bij Burnley en speelt nu op huurbasis bij KV Mechelen.

In de podcast Radio Radzinski viel te horen dat Enock Agyei een jaarloon van een half miljoen euro verlangde. Zijn broer Sylvester spreekt dat tegen in een interview met La Dernière Heure.

“Peter Verbeke kwam in september opnieuw met een voorstel, met hetzelfde salaris als in juni en de belofte dat als hij bijtekent, Enock een plaats zou krijgen in de A-kern. Verbeke zei dat het erg mooi salaris was voor een speler van 18 jaar en dat spelers bij Westerlo minder verdienen. Wij waren zeker niet gulzig. Van alle voorstellen die we hadden gekregen, was dat van Anderlecht echter het laagste.”

Daar hoorde een (hogere) aanbieding van Westerlo bij. Ze hoorden niets meer van Anderlecht. Vincent Kompany nam in november contact op. In januari ging de bal verder aan het rollen. Anderlecht kreeg nog 350.000 euro en Burnley leende de explosieve flankaanvaller aan KV Mechelen uit. Bij een doorverkoop vangt Anderlecht nog een bonus.

“In de ideale wereld had Enock zijn debuut gemaakt bij Anderlecht. Dat wilden we als familie”, stelt Sylvester Agyei bij La Dernière Heure. “Hopelijk trekt het nieuwe bestuur hier lessen uit. Anders zullen er nog grote talenten Neerpede verlaten.”

Enock Agyei tekende op 31 januari een contract bij Burnley en KV Mechelen. Vijf dagen later maakte hij deel uit van de wedstrijdkern van Steven Defour bij de thuismatch tegen Sporting Charleroi.

LEES OOK: Analist maakt brandhout van Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...