“Er is een uitweg voor Anderlecht”

26-04-2023 08:16

“Er is een uitweg voor Anderlecht”

Kommer en kwel bij RSC Anderlecht. Bovenop de financiële perikelen komt er een elfde plaats in de nationale competitie bij. Anderlecht valt zo zonder Europees voetbal. De Brusselaars dreigen in een vicieuze cirkel te belanden. Er zou toch een uitweg zijn.

Als je pas elfde eindigt, mis je kwaliteit op het veld. Anderlecht heeft geen geld om tot een kwaliteitsinjectie te komen. Het dient bovendien opnieuw spelers te verkopen om financieel niet verder terug te vallen. Volgend seizoen vallen sowieso al de inkomsten via de Conference League weg.

Er zit nog veel talent aan te komen bij Anderlecht. Die jonge gasten kunnen de kar echter nog niet trekken. Anderlecht speelt ook steeds meer talenten kwijt aan clubs als Racing Genk, Club Brugge of Ajax.

Volgens financieel journalist Dries Bervoet moet Anderlecht een gevoelige besparingsronde doorvoeren. Op spelerslonen, op personeelsuitgaven, noem maar op. “Dat, in combinatie met een transferbeleid à la Union, dat met heel weinig middelen erin slaagt om heel gerichte transfers te realiseren die veel opleveren, kan een uitweg uit de malaise zijn”, stelt Bervoet bij Bruzz.

“Maar dat is een oefening van jaren waarvan je niet weet of ze haar vruchten zal afwerpen. Want zolang de motor niet aanslaat en je weer in een opwaartse spiraal komt, is de club sowieso veroordeeld tot enkele jaren in de middenmoot.”

Woorden die de aanhang niet graag zal horen. Ze tonen al jaren geduld. Anderlecht. “Tenzij er opnieuw fikse investeringen volgen van de eigenaar, zit er niets anders op dan écht de tering naar de nering te zetten”, aldus Bervoet. Waarbij Anderlecht spelers als Bart Verbruggen of Zeno Debast van de hand zal moeten doen.

LEES OOK: Vandenhaute op de wip bij Anderlecht?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...