Europese competities lusten FIFA-baas Infantino rauw

17-12-2022 10:38

Europese competities lusten FIFA-baas Infantino rauw

Van de Premier League en de Bundesliga tot de Eredivisie en de Pro League, de ergernis over het doen en laten van FIFA-baas Gianni Infantino neemt alsmaar grotere vormen aan. Zonder enig overleg of akkoord maakte Infantino bekend dat het WK voor clubteams wordt uitgebreid. Nog meer matchen op de kalender! Infantino gaf ook aan dat de WK-format wijzigingen zal ondergaan.

Vrijdag raakte bekend dat er vanaf 2025 liefst 32 teams zullen deelnemen aan het WK voor clubteams. FIFA-voorzitter Gianni Infantino deelde eveneens mee dat er een nieuw landentoernooi komt: de FIFA World Series.

“Het WK voor clubteams zal om de vier jaar plaatsvinden. De beste teams ter wereld zullen worden uitgenodigd”, liet Infantino weten. Niet alleen de Europese competities zijn razend. Het WLF maakt zich zorgen over het welzijn van de spelers. “Deze beslissingen zijn genomen zonder overleg, laat staan dat er sprake is van een akkoord met diegenen die er direct door worden getroffen: de competities, clubs, spelers en supporters”, zo valt te lezen in het statement.

Ook de plannen om het WK in 2026 in groepen van vier te laten spelen, in plaats van de eerder overeengekomen drie, valt slecht bij de organisatie. “De speelkalender is al overvol, met langlopende nationale clubcompetities en eeuwig uitbreidende internationale competities, creëert het besluit van de FIFA het risico van ophoping van wedstrijden, meer blessures bij spelers en een vervorming van competitieve balans. De FIFA moet de belangen van het voetbal nakomen.” Volgens de critici hebben Infantino & co vooral oog voor het geldgewin. Meer matchen leidt tot meer inkomsten voor de FIFA.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...

Alles of niets voor Club Brugge

Alles of niets voor Club Brugge

Overwinteren in de Champions League, knap werk van Club Brugge. Je kan daar echter niet...