Ex-ref geeft KV Mechelen gelijk

09-03 10:32

Ex-ref geeft KV Mechelen gelijk

KV Mechelen kon in eigen huis niet winnen tegen KAS Eupen (1-1). De thuisploeg kreeg nochtans genoeg mogelijkheden om de overwinning in de wacht te slepen. In de absolute slotfase claimde Malinwa een penalty na een duwfout van Siebe Blondelle. Scheidsrechter Jasper Vergoote gaf geen krimp en ook de VAR kwam niet tussen. Een verkeerde inschatting volgens ex-scheidsrechter Serge Gumienny.

“De arbitragefout van het weekend gebeurde in Mechelen. Heel jammer voor jonge scheidsrechter Jasper Vergoote. Die deed het voortreffelijk, in een voor de scheidsrechter aartsmoeilijke partij. Doe het maar, daar in een helse Mechelse sfeer. Vergoote ging uitstekend met de druk om, maar je ziet dat een foutje op het einde van de partij dan toch voor een serieuze domper kan zorgen. Laat die fase waarin Blondelle de duwfout begaat in de laatste minuten door tien mensen beoordelen, acht van hen zullen de bal op de stip leggen. Daar werd KV Mechelen toch serieus benadeeld”, aldus Gumienny tegenover Het Belang van Limburg.

KV Mechelen kreeg dus geen strafschop en bleef zo steken op een 1-1-gelijkspel. Had de bal op de stip gegaan én Malinwa had gescoord, dan zou het aan een gelijkspel op bezoek bij KRC Genk op de laatste speeldag genoeg hebben om met het laatste PO1-ticket aan de haal te gaan.

“Een fase die voor hen heel erg grote gevolgen kan hebben. De VAR greep niet in. Tja, daar heb ik de voorbije weken al zoveel over gesproken. Blijkbaar blijft het de intentie om de VAR zo weinig mogelijk te laten ingrijpen en het Referee Office vindt het allemaal oké dat in zulke fases aan die afspraak gehouden wordt. Toch blijf ik, ondanks die fase, benadrukken dat Vergoote het goed deed als jonge kerel.”

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....