EXCL – Schmidt en Mmaee gaan voor mooi einde STVV

26-12 13:32

EXCL – Schmidt en Mmaee gaan voor mooi einde STVV

Drie punten pakken bij rivaal Racing Genk, knap weerwerk bieden tegen Club Brugge en Antwerp, de Kanaries lieten mooie dingen zien. De tussendoortjes oogden echter zoveel minder vrolijk. Blij mogen zijn met een 3-0 bij Zulte Waregem, er tien dagen later met 5-1 verliezen, dat schept een algemeen negatief beeld. Wordt het opnieuw van dat op bezoek bij Waasland-Beveren of kunnen de STVV’ers ook eens in zo’n minder aantrekkelijke match punten scoren? 

Een verre busreis naar Waregem, een uitmatch in een karig gevuld stadion, het lijkt geen spek voor de bek van de Kanaries. Dan lijkt er wat blokvorming, fysiek vermogen en communicatie weg te vallen. Bij de minste tegenslag gingen de kopjes omlaag.

STVV zit aan 23 op 60. Waasland-Beveren telt slechts 14 punten. Alleen Cercle Brugge doet nog minder goed met 11 punten. Op papier zouden de Kanaries bij machte moeten zijn om punten te sprokkelen op de Freethiel. Dat dacht Standard op de vorige speeldag echter ook, toen werd het 2-1 voor de Wase Leeuwen.

“Waasland-Beveren heeft niet zoveel punten, maar het is een goed team”, blikt doelman Daniel Schmidt vooruit bij Voetbalbelgie.be. “Er zijn trouwens geen gemakkelijke wedstrijden in de Belgische eerste klasse. Zij zullen ook moed putten uit die overwinning tegen Standard. Ik verwacht dus een zware match voor ons. Maar ik heb er wel een goed gevoel bij. In de kleedkamer heerst een grote honger om het jaar positief af te sluiten. Nog één keer alles geven en dan kunnen we van een week rust genieten.”

“We hebben in meerdere uitmatchen punten laten liggen. Die negatieve situatie moeten we in Beveren ombuigen. De focus moet helemaal op het spel liggen. Het moet niet over de condities op verplaatsing gaan. De supporters die meereizen naar Waasland-Beveren verdienen een sterk STVV te zien.”

Volgens een aantal analisten is Waasland-Beveren het zwakke broertje in de Jupiler Pro League. Rode lantaarn Cercle Brugge zou meer kans maken op het behoud. Samy Mmaee is het daar niet mee eens.

“Ze hebben vooraan spelers met snelheid, er lopen enkele spelers met een goede actie rond, en hun verdediging is ook best sterk met Cauffriez. Ik speelde bij Standard samen met hem, ook met Badibanga. Ze namen een slechte start, dan is het moeilijk om onderaan weg te geraken. Dat schept echter een verkeerd beeld van de waarde van een ploeg”, stelt verdediger Samy Mmaee.

“Waasland-Beveren is geen slechte ploeg, zeker niet. Toch denk ik dat wij over de nodige kwaliteiten beschikken om erover te kunnen gaan. We moeten er niet aan de aftrap verschijnen met de intentie een punt mee naar huis te willen gaan. Onze doelstelling moet de drie punten zijn. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. We toonden tegen Antwerp wat we kunnen. Als we dezelfde mentaliteit en teamspirit voor de dag brengen, nemen we de drie punten mee.”

LEES MEER OVER:

Daniel Schmidt

Samy Mmaee

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...