Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

01-02-2023 08:38

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van de aanval. Een linksachter was het tweede target, daarna een extra middenvelder. Als het even kon mocht er nog een centrale verdediger en een tweede aanvaller bijkomen. “Jesper Fredberg werkt dag en nacht, we gaan sterker uit de wintemercato komen”, stelde trainer Brian Riemer. De fans denken daar nu anders over…

Anderlecht gaf 4,2 miljoen euro uit voor Anders Dreyer. Een rechtsbuiten met ervaring, iemand met een actie. Dreyer liet al wat goede dingen zien. Of hij die investering waard is, moet nog blijken. Anderlecht zwemt niet in het geld en had dat geld misschien anders en beter kunnen besteden.

Bijvoorbeeld voor de zoektocht naar een spits. Toen Fabio Silva nog bij Anderlecht rondliep, was er al een probleem in de aanval. Om hogerop te kunnen klimmen, was de komst van een ‘killer’ een absolute must.

Thomas Hendry belandde in de lappenmand. Sergio Cordova, Petar Ratkov, Sory Kaba, Giorgos Giakoumakis, Amine Salama, ze trokken allemaal geen shirt van Anderlecht aan. Op Transfer Deadline Day leek Anderlecht Tolu Arokodare aan de haal te gaan. Hij kwam medische testen afleggen. Racing Genk speelde echter voor stoorzender. Een flinke klap voor de Belgische recordhouder.

Tweede nieuwkomer

CEO Sports Jesper Fredberg wist toch nog een spits erbij te halen. Een speler met ervaring. De Algerijn Islam Slimani zit echter in de nadagen van zijn spelerscarrière. Dit seizoen kwam hij bijna aan duizend speelminuten bij Stade Brest. Slimani lukte 1 doelpunt en 1 assist. Povere cijfers.

Islam Slimani kon nog snel zijn contract bij Stade Brest laten verbreken. Wat aangeeft dat de Franse club niet meer op zijn diensten rekende. Kan hij Anderlecht uit de nood helpen? Op 18 juni wordt Slimani 35 jaar.

Spelers op leeftijd, de fans van Anderlecht bewaren er weinig goede herinneringen aan. Denk maar aan Samir Nasri, Marko Marin of Lazar Markovic. Leeftijd zegt echter niet alles. Jan Vertonghen draait op zijn 35ste nog goed mee.

Een spits, een linksachter, een middenvelder. Misschien nog een vierde of vijfde nieuwkomer. Het blijft bij een spits en een rechtsbuiten. Tenzij Anderlecht nog een clubloze speler weet te vinden. Twee spelers in, vijf spelers out. Vooral het vertrek van de 16-jarige Julien Duranville doet pijn. Anouar Ait El Hadj, Fabio Silva, Wesley Hoedt en Sebastiano Esposito staan ook niet meer op de loonlijst. Met de 18-jarige Enocky Agyei vertrok er nog een talent.

“Anderlecht kermiskoers”

Anderlecht haalde in de wintermercato zo’n 12,5 miljoen euro op en gaf 4,2 miljoen terug uit. Dat schept wat ademruimte op financieel vlak. Duranville kan op termijn nog wat meer geld opbrengen.

Op financieel vlak scoorde Anderlecht wat punten in de wintermercato. De loonkosten gaan ook omlaag. Op sportief vlak blijft het bang afwachten. Halen ze met deze kern Play-off 2?

LEES OOK: TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...