Fans Anderlecht eisen ontslag Vandenhaute

11-01-2023 08:34

Fans Anderlecht eisen ontslag Vandenhaute

Anderlecht zat diep en zou er binnen enkele jaren terug staan. De supporters legden zich bij die situatie neer. Die betere tijden zitten er echter niet meteen aan te komen. Financieel zit het allerminst goed. Sportief idem dito. Dat Anderlecht zou overschakelen van technisch verzorgd voetbal naar ‘no sweat, no glory’ kan er bij de aanhang niet in. De roep om het ontslag van voorzitter en aandeelhouder Wouter Vandenhaute is groot.

Vincent Kompany paste niet meer in de plannen. Volgens de clubleiding had Anderlecht nood aan een trainer die meer met data bezig was en voor resultaatvoetbal zou kiezen. Felice Mazzu bleef niet lang op post. Anderlecht vaart ondertussen een andere koers, met een Deense trainer en technisch directeur. Even later kregen de fans de penibele financiële situatie onder ogen. Ondanks een kapitaalsverhoging en schuldherschikking viel het vorige boekjaar dik tegen.

Ondertussen kreeg jeugdopleider Jean Kindermans een ontslagbrief toegestopt. Hij past niet in de toekomstplannen. Voor een groot deel van de supporters is dat de druppel die de emmer doet over lopen.

Voorzitter en investeerder

De overkoepelende supportersvereniging (fanboard), verschillende sfeergroepen en de harde kern trekken in een open brief van leer tegen de voorzitter. “Vandaag ben jij (Wouter Vandenhaute, nvdr.) het die een nagel aan de doodskist van onze legendarische club hebt genageld. De cijfers liegen er niet om: uw balans is onvoldoende, en niets wijst er op dat er betere dagen zitten aan te komen aangezien we dichter bij degradatie staan dat bij Play-off 2. Het is simpel : als u supporter bent van onze club, neem dan ontslag als voorzitter.”

Anderlecht ontslag Vandenhaute

Als Wouter Vandenhaute opstapt, wat gebeurt er dan met zijn aandelen? Vandenhaute en zakenpartner Geert Duyck richtten vorig jaar het bedrijf mauvavie (paars voor het leven, nvdr.) op en legden samen 24 miljoen euro op tafel. Geld dat RSC Anderlecht broodnodig had. Via een kapitaalsverhoging kregen ze ruim 25 procent van de aandelen in handen.

LEES OOK: Groen licht voor nieuw stadion Club Brugge?

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...