Fans Antwerp, Westerlo en STVV boos op Eleven Sports

17-04-2023 19:51

Fans Antwerp, Westerlo en STVV boos op Eleven Sports

Alle ploegen zouden zondag om 18u30 hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie afwerken. Duizenden supporters stelden hun agenda erop af: schoolwerk, een uitstap met het gezin, boodschappen, werk, jeugdvoetbal, het provinciale voetbal, noem maar op. Maandag viel er plots nieuws uit de lucht voor de fans van Antwerp, STVV, Westerlo, Seraing, Beerschot en Lierse Kempenzonen.

De fans van Westerlo die erbij willen zijn in Seraing zullen niet op zondag maar op zaterdag in de bus of auto moeten stappen. Seraing-Westerlo is verplaatst naar zaterdag om 18u15. Bloesemdrukte in Haspengouw of niet, STVV-Antwerp begint plots om 13u30.

Beerschot zou zaterdag om 20 uur tegen Lierse Kempenzonen in actie komen. Die partij in 1B is vervroegd naar 16 uur.

Lorin Paryn kondigde weken geleden aan dat de Pro League er alles aan zou doen om meer rekening te houden met de agenda van de supporters. Dit weekend is dat allerminst het geval.

“Dat is schandalig. Normaal moeten de laatste wedstrijden toch altijd allemaal op hetzelfde tijdstip gespeeld worden. Er zijn zoveel mensen die vanalles geregeld hadden”, stelt Petra Liebens op de facebookpagina STVV373.

“Een dikke fu*k you, eikels. Ik vroeg op mijn werk twee uur verlof aan zodat ik kan komen kijken (weekendwerk), dan gaan ze doodleuk het uur veranderen. Dikke merci”, merkt Mario Smets op. “Merci, dan zal het zonder mij zijn”, zucht Muriel Hombrouckx.

100 euro kwijt

“Ronduit schandalig”, gromt Kurt Lismont op de facebookpagina van STVV. “Zondagmiddag etentje gepland met vrienden. Gelukkig uiteindelijk geen tickets gekocht voor de match of ik was 100 euro kwijt. Constant veranderende uren en dwaze competitieformule zijn de voornaamste reden waarom ik indertijd ben afgehaakt als abonnee, niet het beleid. En zonder abo geen prikkel om de minder interessante matchen bij te wonen. Topmatchen worden steeds verzet. Vroeger deed ik bijna alles: van Harelbeke over Eeklo tot Doornik en Virton, tegenwoordig zelfs bijna geen thuismatchen meer. Ik snap het belang van de tv-gelden maar maar in onze competitie moet je net inzetten op nabijheid, herkenbaarheid en beleving. Het heeft echt geen zin om je te spiegelen aan de Premier League, die strijd verlies je altijd.”

“Ik zal dus de laatste match niet kunnen volgen”, stelt Antwerpfans Jordi1880 via Twitter. “De eerste die ik mis dit seizoen. Bedankt.”

“Hoe belachelijk is dit? Exact hetzelfde uur als de Antwerp 10 miles. Is er niet één snuggere die daar niet over heeft nagedacht, dat dat misschien geen goed idee zou zijn”, tweet Jaro Verberck. Robbe Sels haalt er met veel cynisme de slogan van Eleven Sports en de Pro League bij: “Voor de fans.”

Voor de fans

“Ik zal komend seizoen wel een andere manier zoeken om mijn wedstrijden live te volgen”, zucht Tom Adriaenssens. “Ik heb echt genoeg van jullie rotstreken en gebrek aan respect voor de supporters.”

“Proficiat een week op voorhand… voor de fans waarschijnlijk!”, merkt Reginald Vertongen op.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...