Fans Club Brugge: “Hoefkens buiten”

21-12-2022 22:03

Fans Club Brugge: “Hoefkens buiten”

Club Brugge verloor verrassend in de Beker van België. Blauw-zwart kreeg in eigen huis een 1-4 om de oren tegen STVV. Op social media is Club-trainer Carl Hoefkens de gebeten hond. 

Noa Lang zette blauw-zwart op voorsprong tegen de Kanaries. Maar na een flater van Simon Mignolet hing Christian Brüls de bordjes in evenwicht. In de tweede helft ging Club Brugge kopje onder. Iets na het uur week een schot van Gianni Bruno af op de rug van Brandon Mechele (1-2). De landskampioen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een counterend STVV scoorde nog twee keer (1-4).

Op Twitter is Carl Hoefkens de schuldige in de ogen van de Club-supporters. “Zeg het niet gauw, maar met deze trainer gaat het niet lukken, wat een kloteseizoen, en de cl is combinatie van een goede mignolet en tegenstanders uit vorm”, klonk het onder meer.

“Hoefkens is een beetje zoals Bitcoin. Niemand gelooft erin, maar toch pijlsnel naar omhoog om vervolgens even hard naar beneden te gaan… De vraag is bij beiden dezelfde: waar ligt de bodem??”

De 44-jarige nam het roer van Alfred Schreuder over nadat hij eerder assistent was onder de Nederlander en Philippe Clement. Hij loodste blauw-zwart naar de 1/8ste finale in de Champions League met Bayer Leverkusen, Atlético Madrid en FC Porto als tegenstanders in de groepsfase. In de competitie vielen de resultaten tegen. In zeventien wedstrijden leed Club al zeven keer puntenverlies. Het verschil met leider KRC Genk bedraagt dertien punten.

Zijn de dagen van Hoefkens als T1 van Club Brugge geteld? Maandag volgt een thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League tegen OH Leuven. Een nieuwe nederlaag is uit den boze.

LEES OOK: STVV kegelt Club Brugge uit de beker

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...