Fink wijst naar positieve evolutie STVV

09-11-2023 14:09

Fink wijst naar positieve evolutie STVV

Na twee zware nederlagen tegen Union en OHL wist STVV de rug te rechten. De driepunter tegen RWDM was verdiend en de Kanaries bekeren verder. Tegen Eupen waren ze ook op weg naar de drie punten. In de slotminuut botste een voorzet echter binnen. Een ijskoude douche. “Natuurlijk hoort daar teleurstelling bij, maar het maakt ook deel uit van het voetbal”, stelt Thorsten Fink.

Vrijdagavond moet STVV op puntenjacht in Westerlo. De Kemphanen eindigden vorig seizoen boven STVV en investeerden liefst 16 miljoen euro op de transfermarkt. Dat geld rendeerde nog niet want de ploeg van trainer Jonas De Roeck staat na dertien speeldagen op de voorlaatste plaats.

“Westerlo was vaak de betere ploeg, maar ze wonnen niet”, merkt Thorsten Fink op. “Vorige week lukte het wel (0-2 bij OHL, nvdr.). Het wordt opnieuw een moeilijke wedstrijd voor ons. De verschillen in deze competitie zijn klein. De nummers vijf tot zestien vechten voor een plaats in Play-off 2. Op verplaatsing moeten wij minstens een punt pakken. Wij gaan natuurlijk voor meer. Dit STVV moet niemand vrezen. We dienen wel respect te tonen.”

STVV staat na dertien speeldagen op de negende plaats. Ze hadden meer dan zeventien punten kunnen sprokkelen. Wie de kansen niet afmaakt, kan het deksel op de neus krijgen. De partij tegen Eupen bracht dat goed in beeld.

“Kahveh Zahiroleslam scoorde bijna, Rein Van Helden kon ook de 2-0 maken. Er waren nog wat kansen. Eupen creëerde niets, ook omdat wij goed speelden. Een jong team kan fouten maken, maar als je ons seizoen bekijkt, is er meer positief dan negatief. We moeten stap voor stap nog vooruitgang boeken en als het kan bijsturen op de transfermarkt”, merkt de ervaren Duitse coach op.

STVV trekt zonder Daiki Hashioka naar het Kuipje. De Japanse flankspeler kampt met een lichte blessure en blijft veiligheidshalve aan de kant. Hashioka meldt ziet ook af van een selectie voor de nationale ploeg. Hij hoopt na de interlandbreak terug topfit te zijn. Er zijn geen andere blessures of schorsingen aan Truiense kant.

LEES OOK: KV Mechelen-STVV dag verplaatst

Thorsten Fink
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Thorsten Fink

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...