FOTO’S: Nieuwe shirts Standard

15-07 15:39

FOTO’S: Nieuwe shirts Standard

Standard heeft de nieuwe uitrusting voor het seizoen 2022/2023 bekendgemaakt. De Rouches spelen in een overwegend rood-wit tenue. De tweede outfit kleurt zwart met grijs. De ploeg van Trainer Ronny Deila zal voor het eerst in de nieuwe shirts aantreden op zaterdag 16 juli in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

“Het thuistenue bevat uiteraard de traditionele clubkleuren rood en wit, waarbij er een subtiel grafisch patroon op de voorzijde te vinden is”, laat Standard weten. “Het clublogo is in een 3D-siliconenuitvoering op de borst te vinden, voor een strak en premium effect. Al bij al een klassiek Standard-shirt, met toch een moderne touch. In de kraag is opnieuw de clubslogan ‘Passion, Fierté, Ferveur’ te vinden. In lijn met het shirt zijn het broekje en sokken ook voornamelijk rood, met witte accenten.”

Standard
Standard

“Uittenue: krachtig tenue met lifestyle-inspiratie. Het uittenue voor aanstaand seizoen heeft een strak design door de overwegend zwarte en grijze tinten. Door het hele tenue heen zorgen gouden accenten in de diverse logo’s en drie Adidas-strepen voor een luxe uitstraling, wat het shirt ook heel geschikt maakt om als lifestyle-item te dragen. Wederom is gekozen voor de kwalitatieve 3D-silicon logo op de borst en clubslogan als sign-off in de kraag. Het broekje en kousen zijn, evenals de hoofdkleur in het shirt, zwart van kleur en met gouden details.”

Eerbetoon aan de stad Luik

Als hommage aan het industriële karakter van de stad Luik, waarin ook veel fans actief zijn, is de campagne voor beide tenues opgenomen in de iconische, 111 jaar oude ‘Fonderies Marichal Ketin’. Deze gieterij stamt uit dezelfde periode als wanneer de club haar eerste wedstrijden op Sclessin speelde, waarmee net als in de shirts zo het vroeger en het nu wordt geëerd. Omringd door kokend vloeibaar metaal en hardwerkende arbeiders werden zowel spelers als fans hiervoor in de fabriek geportretteerd in de nieuwe tenues. De resulterende campagnebeelden vol vuur en spattend ijzer zijn een subtiele knipoog naar de stad, die bekend staat als ‘Vurige Stede’.”

Standard
Standard

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...