Geen nieuwe trainer bij Club Brugge?

25-04-2024 12:37

Geen nieuwe trainer bij Club Brugge?

De kwalificatie voor de halve finales in de Conference League, met twee zeges tegen PAOK Saloniki. Onder de leiding van Nicky Hayen boekte Club Brugge een 13 op 15 in Play-off 1. ‘Nicky Hayen Bruges Army’, klinkt het in de tribunes.

De fans namen in eerste instantie een afwachtende houding aan. Zou de coach van de tweede ploeg, Club NXT, voldoende in huis hebben om Club Brugge terug op het juiste pad te krijgen? Nicky Hayen had niet zoveel ervaring als hoofdtrainer op zak en moest plots bij een topclub aan de slag. Een team dat op de dool leek.

Niet alleen de resultaten vallen mee. Michal Skoras is geen foute inkomende transfer meer. Raphael Onyedika groeide plots tot een sterkhouder uit. Zonder Simon Mignolet, Casper Nielsen en Andreas Skov Olsen, Club Brugge doet het. Spelers die naast de elf vallen en invallen doen het goed.

“We bleven aanvallen, in plaats van die 1-0 te verdedigen”, stelde Denis Odoi. Het geloof in eigen kunnen is terug. Club Brugge speelt ook terug met de nodige grinta.

Voorzitter Bart Verhaeghe gaf recent aan dat het nog te vroeg is om het over de invulling van de trainerspositie voor volgend seizoen te hebben. Club sprak met onder meer Karel Geraerts en Ruud van Nistelrooy. Twee voormalige internationals die nog geen ellenlange weg als coach hebben afgelegd.

Steeds meer supporters pleiten voor een verderzetting van de samenwerking met Nicky Hayen, die geen ‘cavalier seul’ speelt en zijn stafleden constant bij het verhaal en het succes betrekt.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...