Geen ontslag Mehdi Bayat

02-04-2024 11:55

Geen ontslag Mehdi Bayat

Het gaat niet goed met Sporting Charleroi. In het boekjaar 2022/2023 dook de Henegouwse club voor 7,2 miljoen euro in het rood. Tel daar de sportieve terugval bovenop. De Zebra’s moeten in de play-downs voor het behoud knokken. Dat leidde tot geruchten over een vertrek van Mehdi Bayat.

“De raad van bestuur van Sporting Charleroi wenst officieel en voor altijd duidelijk te maken dat Mehdi Bayat het volle vertrouwen van het bestuur heeft en zijn functie van gedelegeerd bestuurder zal blijven vervullen”, klinkt het in een officieel statement. “Er is geen sprake van vertrek of ontslag.”

“In zijn rol zal de raad van bestuur taken en prestatiedoelstellingen voor deze functie met verantwoordelijkheden vaststellen. Dat zal een betere verantwoordelijkheid voor de toekomst mogelijk maken. De raad heeft ook David Helmer (Amerikaanse investeerder, nvdr.) aangewezen om Mehdi Bayat te begeleiden in zijn taken, wetende dat de toekomstige strategische uitdagingen altijd extra begeleiding nodig zullen hebben.”

“In deze dynamische en veeleisende omgeving is het essentieel voor serieuze leiders om een coach te hebben om de prestaties te stimuleren”, aldus David Helmer. “Mijn ervaring zal Mehdi in staat stellen directe steun te krijgen in zijn verantwoordelijkheden. Mehdi en ik communiceren nu al dagelijks over beslissingen te nemen op sportniveau.”

“De raad zet zijn werk voort en zal maatregelen nemen om de extra rollen en verantwoordelijkheden binnen de organisatiestructuur aan te passen. De overgang van een ondernemer naar een professioneel management is in gang gezet sinds de komst van een nieuwe investeerder.”

“De ontwikkeling van een sportafdeling die de ontplooiing van de spelers en het succes in de wedstrijd mogelijk maakt, heeft een belangrijke eerste stap gezet met de aanwerving van Rik De Mil. Verdere verbeteringen zullen volgen naarmate de strategie is afgerond en het seizoen ten einde is.”

“Tot slot, terwijl we de zomer en het volgende seizoen plannen, zijn we ons zeer bewust van het cruciale belang van de komende zes wedstrijden. We waarderen de intensiteit en de concentratie die Rik aan het team heeft gebracht. We kijken ernaar uit dat ze dit komend weekend op het veld zullen verwezenlijken. Het is belangrijk dat we hen allemaal blijven aanmoedigen om met een nieuwe geest, enthousiasme en agressie te spelen”, aldus de raad van bestuur.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...