Geen Yohan Boli, wel Renaud Emond

07-01 09:54

Geen Yohan Boli, wel Renaud Emond

Het Franse FC Nantes kwam in de zoektocht naar een nieuwe spits onder meer bij Yohan Boli uit, die dit seizoen tien keer scoorde in het shirt van STVV en een aflopend contract heeft. Majeed Waris (FC Porto) en Préjuce Nakoulma (Rizespor) lijken het ook niet te worden. De Franse Kanaries gaan voluit voor Renaud Emond!

FC Nantes draait in de subtop mee en wil verder bouwen aan dat verhaal. Maar de doelpuntenproductie moet omhoog. Met zeventien doelpunten doen alleen de staartploegen Dijon en Nïmes minder goed. Kalifa Coulibaly nam vier treffers voor zijn rekening en ligt in de lappenmand.

Een aantal Franse bronnen meldden vorige week dat FC Nantes een bod voor Yohan Boli had uitgebracht, van circa een half miljoen euro. Bij STVV gaan ze voor vijf tot zes keer meer. Boli heeft dan wel een aflopend contract, zijn marktwaarde is gestegen naar vier miljoen euro en er is behoorlijk wat interesse.

Volgens Ouest France heeft Nantes het geweer van schouder veranderd. Toeval of niet, Renaud Emond verklaarde het afgelopen weekend tegenover Le Soir dat hij Standard koestert en graag wil blijven, maar een ander avontuur zou zeker bespreekbaar zijn.

Renaud Emond mikte in twee seizoenen 3zevenendertig keer raak en leverde elf assists af. Er zou een transfersom van drie miljoen euro mee gemoeid zijn. In het Stade de la Beaujoire zou een contract voor 2,5 jaar klaar liggen.

Nota bene: makelaar Mogi Bayat heeft al jaren een uitstekende band met de clubleiding van FC Nantes en wist vorig jaar een prominente rol te verkrijgen bij de transfers van Standard.

Emond kan bij FC Nantes in de voetsporen treden van Luigi Pieroni en Yassine El Ghanassy. Anthony Limbombe nam eind december afscheid bij Standard en meldde zich terug bij FC Nantes.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...