Gokt Anderlecht met Fredberg en Riemer?

05-12-2022 13:29

Gokt Anderlecht met Fredberg en Riemer?

Jesper Fredberg tekende een contract bij RSC Anderlecht als technisch directeur. Hij haalde Brian Riemer binnen als nieuwe hoofdtrainer. De twee Denen moeten Anderlecht terug hogerop loodsen. François Colin heeft het over een gigantische gok.

“Zowel de aanwerving van Fredberg als van Riemer kan niet anders dan een gigantische gok genoemd worden. Dat Fredberg bij een landgenoot uitkwam, toont aan dat zijn kennis van het internationale voetbal beperkt is”, stelt Colin bij de Witte Duivel. “Riemer is nog nooit hoofdcoach geweest. Hij deed het blijkbaar goed als assistent van Thomas Frank, maar dat bewijst heel weinig.”

Riemer staat in Denemarken bekend als een van de meest succesvolle assistent-trainers van de voorbije jaren. Bij FC Kopenhagen wekte hij even onder de leiding van Ariël Jacobs. Brian Riemer was nu T2 bij het Londense Brentford FC.

“Zowel Fredberg als Riemer zijn onbekend met het Belgische voetbal en zullen enkele maanden nodig hebben om zich in te werken”, merkt François Colin op. “Belangrijk nochtans is wat paars-wit volgende maand doet tijdens de transferperiode, maar veel meer dan aanvoer van Deense spelers moeten we wellicht niet verwachten.”

Anderlecht staat er niet goed voor. Met 20 op 51 staan ze op de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League. Om nog in Play-off 1 te geraken, moeten ze KV Mechelen, STVV, Cercle Brugge, OHL, Standard, Westerlo en AA Gent voorbijsteken. Plus Club Brugge, Antwerp of Union. Anderlecht telt dertien punten minder dan de nummer vier.

Op 21 december moet Brian Riemer de ploeg al op scherp hebben. Anderlecht trekt dan in de Beker van België naar Racing Genk. Vijf dagen later wacht een trip naar Sporting Charleroi, dat Felice Mazzu terug in de armen sloot.

BEKIJK: Op klasse staat geen leeftijd: Dieumerci Mbokani (VIDEO)

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...