Groot spelersverloop bij STVV deze zomer?

02-02 12:54

Groot spelersverloop bij STVV deze zomer?

Een stabiele eersteklasser uitbouwen, zowel financieel als sportief, dat is het streven van het Japanse DMM, de hoofdaandeelhouder van STVV. Het blijft echter zoeken naar een rode draad. 

Na de overname van de club kregen de STVV-fans mooie woorden te horen: “Binnen drie jaar Play-off 1, lokale verankering, upgrade van de jeugdopleiding, terug een vol stadion.” Er volgde een toestroom van buitenlandse spelers en stafleden, de supportersaantallen bleven zakken. Toen Peter Maes Stayen binnenstapte, gaf de clubleiding aan dat STVV terug een meer Belgische en lokale koers zou varen. Om enkele maanden later opnieuw een andere weg in te slaan.

STVV kan dit seizoen wat vroeger zekerheid bekomen over het behoud in de eerste afdeling. Een stap vooruit. Op andere vlakken gaat het niet bepaald vooruit: nog minder fans in het stadion, nauwelijks kansen voor eigen jeugdspelers en ook op financieel vlak zette de Truiense club een stap achteruit.

Wat brengt de toekomst? Wie naar de selectie kijkt, fronst de wenkbrauwen. Liefst dertien spelers hebben een aflopend contract. Blijft Shinji Kagawa ook volgend seizoen een Kanarie? Voetballen in een karig gevuld stadion is geen pretje. Kagawa is andere toestanden gewoon. Taichi Hara speelt op huurbasis bij STVV, net als Dimitri Lavalée, Rocco Reitz, Junior Pius en Alessandro Russo.

Jorge Teixeira ligt tot 30 juni onder contract. Dat geldt ook voor Joao Klauss, Aboubakary Koita, Wim Vanmarsenillle, Jarne Steuckers, Wolke Janssens, Ko Matsubara en Nelson Balongo.

In de kleedkamer heerst onzekerheid. Wie krijgt een nieuw contract aangeboden en wie niet? Voorlopig kwam er alleen een contractverlenging voor Daiki Hashioka uit de lucht vallen.

STVV zal ook één of meerdere uitgaande transfers moeten realiseren om financieel niet in de probleemhoek te verzeilen. De zomermercato belooft druk te worden bij de Kanaries.

Onder meer Christian Brüls, Mory Konaté, Chris Durkin, Robert Bauer, Steve De Ridder, Kenny Steppe, Mathias Delorge en Oleksandr Filippov liggen nog slechts een jaar onder contract. Van een aantal spelers is de contractuele status niet bekend. Bij STVV heerst weinig transparantie.

LEES OOK: Dossier: Overzicht transfers winter 2022 België Jupiler Pro League

Blijft Brüls bij STVV?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...