Groot spelersverloop bij STVV deze zomer?

02-02 12:54

Groot spelersverloop bij STVV deze zomer?

Een stabiele eersteklasser uitbouwen, zowel financieel als sportief, dat is het streven van het Japanse DMM, de hoofdaandeelhouder van STVV. Het blijft echter zoeken naar een rode draad. 

Na de overname van de club kregen de STVV-fans mooie woorden te horen: “Binnen drie jaar Play-off 1, lokale verankering, upgrade van de jeugdopleiding, terug een vol stadion.” Er volgde een toestroom van buitenlandse spelers en stafleden, de supportersaantallen bleven zakken. Toen Peter Maes Stayen binnenstapte, gaf de clubleiding aan dat STVV terug een meer Belgische en lokale koers zou varen. Om enkele maanden later opnieuw een andere weg in te slaan.

STVV kan dit seizoen wat vroeger zekerheid bekomen over het behoud in de eerste afdeling. Een stap vooruit. Op andere vlakken gaat het niet bepaald vooruit: nog minder fans in het stadion, nauwelijks kansen voor eigen jeugdspelers en ook op financieel vlak zette de Truiense club een stap achteruit.

Wat brengt de toekomst? Wie naar de selectie kijkt, fronst de wenkbrauwen. Liefst dertien spelers hebben een aflopend contract. Blijft Shinji Kagawa ook volgend seizoen een Kanarie? Voetballen in een karig gevuld stadion is geen pretje. Kagawa is andere toestanden gewoon. Taichi Hara speelt op huurbasis bij STVV, net als Dimitri Lavalée, Rocco Reitz, Junior Pius en Alessandro Russo.

Jorge Teixeira ligt tot 30 juni onder contract. Dat geldt ook voor Joao Klauss, Aboubakary Koita, Wim Vanmarsenillle, Jarne Steuckers, Wolke Janssens, Ko Matsubara en Nelson Balongo.

In de kleedkamer heerst onzekerheid. Wie krijgt een nieuw contract aangeboden en wie niet? Voorlopig kwam er alleen een contractverlenging voor Daiki Hashioka uit de lucht vallen.

STVV zal ook één of meerdere uitgaande transfers moeten realiseren om financieel niet in de probleemhoek te verzeilen. De zomermercato belooft druk te worden bij de Kanaries.

Onder meer Christian Brüls, Mory Konaté, Chris Durkin, Robert Bauer, Steve De Ridder, Kenny Steppe, Mathias Delorge en Oleksandr Filippov liggen nog slechts een jaar onder contract. Van een aantal spelers is de contractuele status niet bekend. Bij STVV heerst weinig transparantie.

LEES OOK: Dossier: Overzicht transfers winter 2022 België Jupiler Pro League

Blijft Brüls bij STVV?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...