Gumienny na Antwerp-Genk: “Penalty en rode kaart”

06-11-2023 09:45

Gumienny na Antwerp-Genk: “Penalty en rode kaart”

De clash tussen Antwerp en Racing Genk eindigde op 3-2. Mark van Bommel gaf na afloop toe dat zijn ploeg twee keer geluk kende. Dan ging het over een niet gefloten penalty – waarbij Coulibaly Heynen wegduwde – en een rode kaart voor Vincent Janssen. Ex-ref Serge Gumienny denkt ook in die richting.

“Heynen werd door Coulibaly tegen de grond gewerkt en voelde een trap tegen de enkel. Hij werd in de rug geduwd en bij wijze van spreken bij zijn nekvel gegrepen. Als je zo’n overtreding maakt op het middenveld wordt dat altijd gefloten, dat had D’Hondt nu ook moeten doen”, stelt Serge Gumienny bij Het Belang van Limburg. “Heynen raakt de bal niet, doordat hij aangetrapt wordt, maar dat wil niet zeggen dat het geen strafschop is. De VAR bood D’Hondt de fase nochtans op een dienblad aan en riep hem naar het scherm. Ik begrijp niet dat hij bij zijn beslissing is gebleven. Als hij de bal op de stip had gelegd, had daar achteraf geen haan naar gekraaid. Dan kan je zeggen tegen de spelers dat je het zo gezien hebt. Einde discussie. Niemand zal je nadien kwalijk kunnen nemen waarom je een strafschop gefloten hebt. D’Hondt maakt het zichzelf daarin moeilijk.”

“Dat sluit automatisch aan bij de overtreding van Janssen op Paintsil. D’Hondt is een goede scheidsrechter, maar hij mag een tikkeltje strenger zijn. Door Janssen rood in plaats van geel te geven en te laten zien waar zijn lijn ligt. Nu geef je de boodschap aan Janssen en andere voetballers dat het toegestaan is en ze de volgende keer nog een stap verder mogen gaan. Als je Janssen van het veld stuurt, weet iedereen dat het niet mag en gaat niemand nog een stap verder. Ik kan geloven dat het Referee Department zal oordelen dat niet aan alle voorwaarden voldaan is, maar zo’n smerige overtreding achter op de enkel aan de zijlijn is voor mij altijd rood. Je ziet Janssen daarna nog een beweging maken met de voet om zeker te zijn dat hij Paintsil raakt.”

LEES MEER OVER:

Antwerp FC

KRC Genk

Pro League

VAR

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...