Hara en Reitz terug naar STVV

17-01-2023 08:45

Hara en Reitz terug naar STVV

STVV verkocht Ameen Al-Dakhil aan Burnley en kreeg ook wat geld van Zulte Waregem voor Christian Brüls. Trainer Bernd Hollerbach gaf aan op enkele nieuwe spelers te rekenen. “De spoeling is dun, vooral op het middenveld.” Hij lijkt op zijn wenken bediend te worden.

Taichi Hara wordt al maanden aan STVV gekoppeld. De Japanse spits toonde zich bij de Kanaries en moest terug naar Deportivo Alaves. De Spaanse tweedeklasser weigerde vorige zomer aan een definitieve transfer mee te werken. Hara kwam nauwelijks aan spelen toe dit seizoen en heeft een aflopend contract. De 23-jarige aanvaller kwam in vijftien duels – vooral invalbeurten – één keer tot scoren. Bij STVV mikte hij vorig seizoen acht keer raak.

Als Hara terugkeert kan Bernd Hollerbach de speelstijl wat aanpassen. Taichi Hara is kopbalsterk en balvast. Een ander type dan Gianni Bruno, Daichi Hayashi en Shinji Okazaki.

In de wandelgangen viel de naam van Ryota Morioka, die wat minder aan spelen toekomt bij Sporting Charleroi. Na het vertrek van Christian Brüls kwam aanvaller Shinji Okazaki op het middenveld te spelen. Geen ideale situatie.

STVV huurde Rocco Reitz vorig seizoen van Borussia Mönchengladbach. De landgenoot van Bernd Hollerbach hoopte door te kunnen breken in de Bundesliga. Hij bleef op een invalbeurt steken en belandde bij de tweede ploeg. Volgens Het Belang van Limburg keert Reitz nu terug naar STVV.

Hara en Reitz, twee spelers die hongerig zijn om zich terug in de kijker te spelen. Ook twee spelers die het huis kennen. Even belangrijk: ze kennen het systeem dat coach Bernd Hollerbach nastreeft.

De Kanaries eindigden vorig seizoen als negende en grepen zo net naast een deelname aan Play-off 2. Dit seizoen strijden ze opnieuw voluit mee. STVV staat achtste en heeft net als Westerlo 30 punten. Standard telt één punt meer. De nummer vijf AA Gent zit aan 34 punten. De achtervolgers hijgen echter in de nek. OHL volgt op één punt, Cercle Brugge op vier. Charleroi en Anderlecht tellen vijf tot zes punten minder. Donderdag is het STVV-Club Brugge en zondag is AA Gent te gast.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....