Hara en Reitz terug naar STVV

17-01-2023 08:45

Hara en Reitz terug naar STVV

STVV verkocht Ameen Al-Dakhil aan Burnley en kreeg ook wat geld van Zulte Waregem voor Christian Brüls. Trainer Bernd Hollerbach gaf aan op enkele nieuwe spelers te rekenen. “De spoeling is dun, vooral op het middenveld.” Hij lijkt op zijn wenken bediend te worden.

Taichi Hara wordt al maanden aan STVV gekoppeld. De Japanse spits toonde zich bij de Kanaries en moest terug naar Deportivo Alaves. De Spaanse tweedeklasser weigerde vorige zomer aan een definitieve transfer mee te werken. Hara kwam nauwelijks aan spelen toe dit seizoen en heeft een aflopend contract. De 23-jarige aanvaller kwam in vijftien duels – vooral invalbeurten – één keer tot scoren. Bij STVV mikte hij vorig seizoen acht keer raak.

Als Hara terugkeert kan Bernd Hollerbach de speelstijl wat aanpassen. Taichi Hara is kopbalsterk en balvast. Een ander type dan Gianni Bruno, Daichi Hayashi en Shinji Okazaki.

In de wandelgangen viel de naam van Ryota Morioka, die wat minder aan spelen toekomt bij Sporting Charleroi. Na het vertrek van Christian Brüls kwam aanvaller Shinji Okazaki op het middenveld te spelen. Geen ideale situatie.

STVV huurde Rocco Reitz vorig seizoen van Borussia Mönchengladbach. De landgenoot van Bernd Hollerbach hoopte door te kunnen breken in de Bundesliga. Hij bleef op een invalbeurt steken en belandde bij de tweede ploeg. Volgens Het Belang van Limburg keert Reitz nu terug naar STVV.

Hara en Reitz, twee spelers die hongerig zijn om zich terug in de kijker te spelen. Ook twee spelers die het huis kennen. Even belangrijk: ze kennen het systeem dat coach Bernd Hollerbach nastreeft.

De Kanaries eindigden vorig seizoen als negende en grepen zo net naast een deelname aan Play-off 2. Dit seizoen strijden ze opnieuw voluit mee. STVV staat achtste en heeft net als Westerlo 30 punten. Standard telt één punt meer. De nummer vijf AA Gent zit aan 34 punten. De achtervolgers hijgen echter in de nek. OHL volgt op één punt, Cercle Brugge op vier. Charleroi en Anderlecht tellen vijf tot zes punten minder. Donderdag is het STVV-Club Brugge en zondag is AA Gent te gast.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...