Heeft STVV al vervanger voor Yuma Suzuki?

09-06 15:27

Heeft STVV al vervanger voor Yuma Suzuki?

Bernd Hollerbach begint met veel goesting aan zijn tweede avontuur in België. Met een ijzersterke fysieke conditie en goede teamspirit wil hij STVV hogerop loodsen. Richting de linkerkolom. “We hebben zes weken om klaar te zijn”, stelt de opvolger van Peter Maes. “In die periode bekijken we welk type spelers er nog bij zouden moeten komen.” Dan kijken wij vooral naar de aanval.

Duckens Nazon was geen certitude (32% speelminuten), maar de Haïtiaanse spits mikte wel zes keer raak en nam één assist voor zijn rekening. Goed voor een aandeel van 17% in alle doelpunten van STVV in de Jupiler Pro League. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

Yuma Suzuki (93% speelminuten) ontpopte zich in 2020/2021 tot een van de scherpschutters. De Japanner scoorde zeventien keer en gaf vier assists. Suzuki was betrokken bij 51% van de goals.

Een speler die je als trainer niet graag ziet vertrekken. STVV had echter om de zoveel tijd een goede uitgaande transfers nodig, met de financiële gevolgen van de coronacrisis geldt die noodzaak nog wat meer. De Japanse eigenaars willen geen diepe put graven. Suzuki moet minstens 5 miljoen euro opbrengen.

Hoeveel van die som blijft er over om nieuwe aanvallers aan te trekken? 95% van de profclubs is op zoek naar versterking voor de aanval.

Facundo Colidio moet zich terug bij Internazionale melden. De Argentijnse aanvaller bleek geen hoogvlieger, met twee doelpunten in 31 matchen.

Bernd Hollerbach kan rekenen op Ilombé Mboyo. Hij kwam er in de wintermercato bij en scoorde vier keer in vijftien wedstrijden. De 34-jarige aanvaller heeft echter wat aan snelheid ingeboet. Kan Nelson Balongo (22) in de voorbereiding een stap vooruit zetten? Peter Maes deed weinig beroep op zijn diensten.

“Iedereen krijgt een nieuwe kans”, gaf Bernd Hollerbach aan bij zijn voorstelling. Dat geldt ook voor Oleksandr Filippov. De Oekraïner mikte in 2019/2020 zestien keer raak in zijn moederland. Het seizoen daarvoor bleef het bij vijf treffers. Hij stapte in september op het vliegtuig naar België. Zijn eerste avontuur buiten Oekraïne.

Filippov zakte als spits naar STVV en werd even later als rechtsbuiten en aanvallende middenvelder uitgespeeld. Goed voor één doelpunt en vier assists.

De 28-jarige aanvaller is hongerig om te tonen dat hij meer in zijn mars heeft als een nummer negen.

Hij zou niet de eerste Oekraïner zijn die enkele maanden nodig had om zijn draai te vinden. Roman Bezus had nog wat langer nodig om een sterkhouder te worden bij STVV. Idem dito bij AA Gent. Roman Yaremchuk (AA Gent) of Edouard Sobol (Club Brugge) kwamen ook pas na enkele maanden bovendrijven.

De 28-jarige Oleksandr Filippov is aan zet. Met het vertrek van Suzuki en Nazon kan hij opschuiven in de rangorde bij de spitsen. STVV betaalde 1,5 miljoen euro. Lost Filippov de verwachtingen dit seizoen wel in?

LEES OOK: SPECIAL: Bernd Hollerbach, nieuwe trainer STVV

 

LEES MEER OVER:

STVV

Transfers

Yuma Suzuki

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

SPECIAL: Wat doet FIFA met vele miljarden?

SPECIAL: Wat doet FIFA met vele miljarden?

De FIFA ligt opnieuw zwaar onder vuur. Ligt voorzitter Gianni Infantino daar wel wakker van?...

LIVE Deviltime: België – Canada

LIVE Deviltime: België – Canada

Om 20 uur is het België-Canada. Nieuwtjes over de Rode Duivels, de opstellingen, foto’s en...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s van de spelers die niet op WK zitten

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s van de spelers die niet op WK zitten

831 spelers vertrokken naar het WK 2022. De andere profvoetballers trainen verder bij hun club....

Protest tegen FIFA: Rode Duivels met één kleur in hun kapsel

Protest tegen FIFA: Rode Duivels met één kleur in hun kapsel

Als de aanvoerder van de Rode Duivels met een regenboogband het veld oploopt, pakt hij...