Heibel bij de Red Flames: Justien Odeurs stopt

19-01 20:57

Heibel bij de Red Flames: Justien Odeurs stopt

Met pijn in het hart wil ik jullie vandaag een moeilijke maar weloverwogen beslissing meedelen. Ik heb besloten om met onmiddellijke ingang mijn internationale carrière stop te zetten”, laat Justien Odeurs weten. De 24-jarige keepster uit Sint-Truiden blijft wel bij de vrouwen van RSC Anderlecht onder de lat staan.

“Jij bent onze nummer één. Jij wordt de beste keeper van het komende EK: Dat zei de staf tegen mij, maar plots ging ik in oktober wel van eerste doelvrouw naar niet eens bij de selectie”, stelt Justien Odeurs. “Dat is toch raar?”

“Het laatste halfjaar moest ik me voor alles extra verantwoorden. Ik was fysiek perfect in orde, maar keer op keer werd ik mentaal gebroken. Al die loze beloften… Ik voelde me als een speelbal. De manier waarop ze met mij zijn omgegaan, heeft mij gekraakt.”

“Het was niet meer menselijk, zelfs niet voor topsporters. Er moet een vorm van respect zijn, maar die was er van de kant van de bond niet meer. Want ik heb het niet enkel over bondscoach Yves Serneels. Maar ik was voor de bond nooit goed genoeg de laatste maanden. Er was altijd iets verkeerd.”

“Ik was trots op het shirt. Het shirt was trots op mij. Van zodra één van beide verandert, wordt het moeilijk om er samen nog vol voor te gaan. De nationale ploeg heeft me veel gegeven: onvergetelijke ervaringen en vrienden voor het leven. Maar het heeft me tegelijkertijd ook veel afgenomen: vertrouwen, respect en eigenheid. Op dit moment primeert mijn mentaal welzijn en kies ik ervoor mij te focussen op het sportieve plaatje dat voor 200% klopt.”

“Ik blijf dus met veel ambitie doelvrouw bij Anderlecht en hoop zowel dit als de komende jaren nog veel sportieve successen op clubniveau te beleven. Ik wens mijn teamgenoten bij de Red Flames het allerbeste toe. Dat mijn beslissing ook hen treft, vind ik het allermoeilijkste. Bedankt aan elk luisterend oor dat mij de afgelopen weken gesteund heeft. Ik blijf jullie allergrootste fan.”

 


LEES OOK: Imke Courtois kritisch voor Noa Lang en Tessa Wullaert

LEES MEER OVER:

KBVB

Red Flames

RSC Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...