Het trainerskerkhof in België? “Dat is lachwekkend”

05-11 12:55

Het trainerskerkhof in België? “Dat is lachwekkend”

De Jupiler Pro League doet zijn reputatie als trainerskerkhof weer alle eer aan. Na vijftien speeldagen lagen er al acht van de achttien trainers buiten. STVV-trainer Bernd Hollerbach kijkt met een bedenkelijke blik naar de gang van zaken in België.

Dit seizoen zijn er drie dalers in de Belgische eerste klasse. Dat zorgt blijkbaar voor extra zenuwachtigheid in de bestuurskamers. Er zijn echter nog competities in Europa met drie degradanten. Daar sneuvelen er al jaar en dag minder trainers. “Waar dit aan ligt? Dat is een goede vraag. Ik weet het ook niet”, reageert Bernd Hollerbach, die aan zijn tweede seizoen bij STVV bezig is, tegenover Voetbalbelgie.be. “De heenronde is zelfs nog niet afgewerkt en bijna de helft van de clubs ontsloeg hun trainer. Eigenlijk is het lachwekkend.”

In de Bundesliga en de Ligue 1 dienden vijf trainers afscheid te nemen van de spelersgroep. De Premier League zit aan vier ontslagen trainers. In de Eredivisie vonden drie trainerswissels plaats. Eén trainer koos voor een andere uitdaging en een andere coach haakte zelf af vanwege gezondheidsredenen.

Nieuw record?

Deze acht trainers sneuvelden dit seizoen al in de Jupiler Pro League: Dominik Talhammer (Cercle Brugge), Karim Belhocine (KV Kortrijk), Danny Buijs (KV Mechelen), Felice Mazzu (RSC Anderlecht), Edward Still (Sporting Charleroi), Bernd Storck (KAS Eupen), José Jeunechamps (RFC Seraing) en Yves Vanderhaeghe (KV Oostende). Acht trainers binnen een tijdbestek van vijftien speeldagen.

In het seizoen 2017/2018 vlogen liefst dertien coaches buiten. Toen waren er zestien en geen achttien ploegen. KV Mechelen stuurde in dat seizoen twee trainers de laan uit. Vorig seizoen vielen er acht trainerswissels te noteren in de Jupiler Pro League. Afwachten of de teller dit seizoen ook op acht blijft staan…

LEES OOK: DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

 

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....